Επίθεση Τζανακόπουλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τους συμβασιούχους

Δριμεία επίθεση στους δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Με αφορμή την οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι οι παρατάσεις των χιλιάδων συμβασιούχων των ΟΤΑ (Δήμων και Κοινοτήτων) όχι μόνο είναι αντισυνταγματικές αλλά και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι υποχρεούνται

να επιστρέψουν όσα χρήματα έλαβαν κατά το χρόνο της παράτασης των συμβάσεων τους, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η απόφαση απαράδεκτα διέρρευσε στον Τύπο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα επιδρώντας αρνητικά στο κύρος της δικαιοσύνης» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζοντας τα επικριτικά σχόλια εναντίον των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Η δικαιοσύνη οφείλει να προστατεύει τον εαυτό της από τις προσπάθειες πολιτικών δυνάμεων να αξιοποιούν δικαστικές αποφάσεις στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε: «Η ίδια η δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτική και να τηρεί με μεγάλη αυστηρότητα τους συνταγματικούς κανόνες που προβλέπουν ότι οι δικαστικές αποφάσεις γίνονται γνωστές μόνο με τη δημοσίευσή τους».

Παρά τη δικαστική απόφαση η οποία προβλέπει ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων εργασίας των συμβασιούχων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αντισυνταγματικές ζητώντας παραλλήλως να προχωρήσουν οι καταλογισμοί στους συμβασιούχους προκειμένου να επιστραφούν οι αποδοχές που παράνομα έλαβαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζαακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση «θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία, νομοθετική ή άλλη, για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους».

Ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε παραλλήλως σφοδρή επίθεση και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα δήλωσε για τους συμβασιούχους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ σαν απαράδεκτα θριαμβευτική και προκλητική δήλωση που έσφυζε από χαιρεκακία.

Διαβάστε αναλυτικά στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα