ΕΥΔΑΠ: Σύσταση πώλησης απο την Eurobank Εquities

Tιμή-στόχο τα 5,4 ευρώ και σύσταση πώλησης δίνει η Eurobank Equities για την ΕΥΔΑΠ, εξαιτίας του ομιχλώδους ρυθμιστικού πλαισίου για το νερό, όπως αναφέρει.

Η Eurobank Equities υπογραμμίζει την ανησυχία για την πορεία της μετοχής της ΕΥΔΑΠ, επικαλούμενη μια πρόσφατη υπουργική απόφαση,

κατά την οποία η κυβέρνηση ανέφερε την πρόθεσή της να διαμορφώσει το καθεστώς, ώστε τα τιμολόγια των παρόχων να λαμβάνουν υπόψη τις οικονομικές, περιβαλλοντικές και άλλες δαπάνες, ώστε να επιτευχθεί μια λογική επιστροφή του κεφαλαίου.

Επιπλέον, το πλαίσιο φαίνεται να αφήνει περιθώρια για ευελιξία, καθώς επιτρέπει τη "βελτίωση της ανάκτησης του κόστους" κάθε χρόνο σε περιπτώσεις όπου ένας πάροχος δεν μπορεί να ανακτήσει πλήρως το συνολικό κόστος μέσω των εσόδων που παράγει.

Επίσης, το 2013, η ΕΥΔΑΠ και το κράτος συμφώνησαν να διακανονίσουν τις απαιτήσεις μεταξύ τους, ενώ το κόστος της ακατέργαστης ύλης που οφείλεται από την ΕΥΔΑΠ για την περίοδο 2004-2013 αντισταθμίζεται με καθυστερημένα ποσά που οφείλονται από το ελληνικό κράτος στην ΕΥΔΑΠ.

Από τον Ιούλιο του 2013, ελλείψει γραπτής συμφωνίας, η ΕΥΔΑΠ συνεχίζει να αντισταθμίζει το κόστος των συλλεχθέντων υδάτων έναντι των υπηρεσιών συντήρησης και λειτουργίας που παρέχει για λογαριασμό της EYDAP Fixed Assets (100% κρατική Propco).

Keywords
Τυχαία Θέματα