Γεωστρατηγικές και οικονομικές πρωτοβουλίες από το ισχυρό lobby των ελληνικής καταγωγής γερουσιαστών και βουλευτών ανά τον κόσμο

Τον ρόλο των βουλευτών και γερουσιαστών με ελληνική καταγωγή  που υπηρετούν σε Κοινοβούλια κρατών σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου ανέλυσαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μέλη του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.). Η σημασία των δράσεων της Ένωσης είναι καταλυτική και στηρίζει τα ελληνικά αιτήματα  στα ξένα Κοινοβούλια  δημιουργώντας ένα σπουδαίο και καταλυτικής σημασίας  διεθνές lobby σε δύσκολες γεωπολιτικά και οικονομικά εποχές για την Ελλάδα.

Οι

ΗΠΑ έχει 43 μέλη. Τρία είναι σε Κοινοβούλια Πολιτειών, έξι μέλη στο Εθνικό Κοινοβούλιο των ΗΠΑ , 16 Γερουσιαστές στις Πολιτείες και άλλοι 23 εκπρόσωποι σε 20 Πολιτείες όπως ο Μενέντεζ.   Στην Αυστραλία 21 μέλη, εννέα στον Καναδά, στην Αφρική όπως  στη Ζιμπάμπουε, Νότια Αφρική, Κένυα και στην Ευρώπη.

«Είμαστε παντού και σε πολλές χώρες» είπε ο Λου Ραπτάκης Γερουσιαστής στο Rhode island State  των ΗΠΑ που εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης τον περασμένο Ιούλιο: «Το σημαντικό είναι ότι δεν ξεχνάμε τις ρίζες μας, ποιοι είμαστε , τη γλώσσα  μας , τη θρησκεία Και προσπαθούμε να βοηθάμε την πατρίδα μας την Ελλάδα και την Κύπρο. Ασχολούμαστε με  πολλά   θέματα καθημερινά, όπως τα γεωπολιτικά και συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή , τα οικονομικά . Στα κοινοβούλια, τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλα κράτη,  όπου βρίσκεται ο καθένας επικοινωνούμε θέματα  όπως το τι συμβαίνει με την  Τουρκία , το Πατριαρχείο, την Αγία Σοφία και τη  Σχολή της Χάλκης» και συνέχισε:

«Πήγαμε στη Σούδα, στη Ρόδο κάναμε τη Γενική Συνέλευση στην Ελλάδα, ενώ πήγαμε σε ακριτικές περιοχές όπως το Καστελόριζο. Εμείς στο εξωτερικό υποστηρίζουμε και βοηθάμε την Ελλάδα μέχρι τα σύνορά της.  Θα πάμε στην Αλεξανδρούπολη να δούμε  τι κάνει εκεί η Αμερική και οι ευρωπαϊκές χώρες ενώ θα πάμε μέχρι τις Καστανιές το τελευταίο  σύνορο της χώρας στον Έβρο, να δούμε τι γίνεται με τα σύνορα Ελλάδος-Τουρκίας. Δουλεύουμε με όλους τους συναδέλφους μας στο ελληνικό κοινοβούλιο με όλα τα κόμματα και τις εκάστοτε κυβερνήσεις».

Το παρών έδωσαν στη συνέντευξη τύπου, εκτός από τον πρόεδρο, οι Γερουσιαστές των ΗΠΑ  Στέφαν Πάππας και  Μαρία Τζανάκη Κόλετ, ο Γερουσιαστής  της Ιορδανίας, δρ Audeh Butros Quawas, Βασιλική Τσουπλάκη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση , τον Πολιτισμό και τη Νέα Γενιά της Σουηδίας και ο  Βαγγέλης Ντουλές από την Αλβανία.

Ειδική αναφορά έκανε και στις ενέργειες της Ένωσης για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα αλλά και το άνοιγμα του ελληνικού επιχειρείν στο εξωτερικό.   

Συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. Στην Πα.Δ.Ε.Ε. μετέχουν νυν και πρώην μέλη Νομοθετικών Σωμάτων και Πολιτειακών Κοινοβουλίων ελληνικής καταγωγής ανά τον κόσμο. Σκοπός της Πα.Δ.Ε.Ε. είναι: • Η επικοινωνία και ανάπτυξη των σχέσεων των μελών με τη Βουλή των Ελλήνων

• Η ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και η ανάπτυξη κοινής στρατηγικής σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος

• Η προαγωγή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, καθώς και

• Η συνεργασία με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς.

Στις δραστηριότητες της Πα.Δ.Ε.Ε. περιλαμβάνονται:

• Ψηφίσματα και δράσεις για ζητήματα που αφορούν στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στον Ελληνισμό της Διασποράς.

• Εκστρατεία για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα, την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

• Πραγματοποίηση ημερίδων και συναντήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, των ελληνικών επενδύσεων και της τουριστικής ανάπτυξης.

• Συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, τη Βουλή των Ελλήνων και τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

• Δραστηριοποίηση με στόχο την συμβολή της Ελληνικής Ομογένειας στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.

• Κοινές δράσεις με ελληνικούς και ομογενειακούς Οργανισμούς.

ΜΕΛΗ

Τα μέλη της ΠΑ.Δ.Ε.Ε διακρίνονται σε τακτικά και επίτιμα.

• Τακτικά μέλη: Τακτικά μέλη είναι τα πρόσωπα ελληνικής καταγωγής τα οποία είναι μέλη Νομοθετικών Σωμάτων μη Ελληνόφωνων χωρών.

• Επίτιμα/Συνδεδεμένα μέλη: Τα πρώην εκλεγμένα μέλη των ως άνω Νομοθετικών σωμάτων έχουν την ιδιότητα του επίτιμου μέλους, ως επίσης βουλευτές οι οποίοι έχουν συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι και τετάρτου βαθμού με ελληνικής καταγωγής φυσικό πρόσωπο. Παρίστανται στις συνεδριάσεις της ΠΑ.Δ.Ε.Ε χωρίς δικαίωμα ψήφου.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η Γενική Συνέλευση της Πα.Δ.Ε.Ε. συνέρχεται κάθε δύο χρόνια στην Ελλάδα, κατόπιν προσκλήσεως από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Πα.Δ.Ε.Ε, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων. Η Γενική Συνέλευση της Πα.Δ.Ε.Ε. έχει υιοθετήσει Ψηφίσματα για:

-την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, την Κύπρο,

– την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ., την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων,

-την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο,

-τη Διακήρυξη της Ελληνικής Ομογένειας για την υποστήριξη της Ελλάδας,

-την προώθηση της ελληνικής γλώσσας,

-την Αναδιάρθρωση του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους, την ψήφο των Αποδήμων,

– τη δυνατότητα άσκησης εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό από τον τόπο όπου διαβιούν,

– τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης,

-τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) της Ελλάδας και της Κύπρου,

-την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στον τομέα της Ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

 Διαβάστε ακόμη:

Ο ιός των χοίρων «παγώνει» τις εξαγωγές – Καταρρέουν οι τιμές

Τέλος 2024 έρχεται ο νέος προορισμός της Αθήνας στο κτίριο του Hilton με επένδυση 130 εκατ.

Ράλι σε πετρέλαιο και αγορές μετοχών πριν τα στοιχεία για την ενέργεια στις ΗΠΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα