Γερμανία: Απροσδόκητη επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Απρίλιο

Απροσδόκητη πτώση παρουσίασε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Απρίλιο, καθώς η ψυχολογία των βιομηχάνων σημείωσε «αξιοσημείωτη επιδείνωση», όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Ifo, μειώνοντας έτσι τις προσδοκίες για επιτάχυνση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης στο προσεχές διάστημα.

«Η γερμανική οικονομία εξακολουθεί να χάνει δυναμική», ανέφερε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Clemens Fuest, αναφερόμενος στον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος του Ifo που τον

Απρίλιο υποχώρησε στις 99,2 μονάδες από 99,7 μονάδες τον Μάρτιο.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal είχαν κάνει πρόβλεψη για μικρή αύξηση του δείκτη στις 99,9 μονάδες.

Η γερμανική οικονομία σημείωσε ασθενική επίδοση κατά την έναρξη του 2019, αποφεύγοντας οριακά την ύφεση κατά το β' εξάμηνο του 2018 – μια τάση που την προηγούμενη εβδομάδα ώθησε την κυβέρνηση να μειώσει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη του 2019 στο 0,5% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1%.

Η έρευνα του Ifo έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η βιομηχανία της Γερμανίας που στηρίζεται στις εξαγωγές, βρίσκεται σε ύφεση, ενώ η εγχώρια οικονομία παραμένει σχετικά υγιής, αναφέρει ο οικονομολόγος της KfW Research, Klaus Borger. Η γερμανική οικονομία βιώνει ένα πτωτικό γύρισμα, αλλά όχι ύφεση, προσθέτει ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα