Για …glamping στην Σκοτίνα από το καλοκαίρι του 2019

Της Στεφανίας Σούκη

Μετά από αναμονή αρκετών ετών, αφού η αρχική παραχώρηση της έκτασης από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου πραγματοποιήθηκε το 2013 για περίοδο 60 ετών, φαίνεται ότι το καλοκαίρι του 2019 η Σκοτίνα θα έχει το πρώτο της …glamorous camping, που θα αποτελέσει και την πρώτη φάση της επένδυσης που δρομολογεί η Skotina Resort.

Κι

αυτό γιατί, μετά από το μακρύ και χρονοβόρο δρόμο των αδειοδοτήσεων, η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε πριν από μία πενταετία από τρεις Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, τον Γιώργο Σπυριδόπουλο, τον Χρήστο Χιονίδη και τον Γιώργο Δεληγιαννίδης με καταγωγή από την Κατερίνη, εξασφάλισε τον περασμένο μήνα τις εγκρίσεις από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Aδειoδότησης Τουριστικών Επενδύσεων προκειμένου να προχωρήσει με τις εργασίες σε υφιστάμενα κτίρια για τη λειτουργία οργανωμένης, 5άστερης τουριστικής κατασκήνωσης. Οι εργασίες, όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση, αφορούν υφιστάμενες κατασκευές κι εσωτερικές διαρρυθμίσεις σε έκταση 408 στρεμμάτων, που έχει μισθώσει η Skotina Resort Ανώνυμη Τουριστική Ξενοδοχειακή Εταιρεία από την ΕΤΑΔ, στη θέση του παλιού κάμπινγκ του ΕΟΤ. Το ακίνητο, όπως επισημαίνεται είναι «εκτός σχεδίου και δεν βρίσκεται σε δάσος, σε αναδασωτέα έκταση, σε ρέμα, στον αιγιαλό ή την παραλία, σε καθορισμένο αρχαιολογικό χώρο ή σε περιοχή απολύτου προστασίας ή εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο της πόλης ή του οικισμού».

Η επένδυση υπολογίζεται στα πέριξ των 30 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, με το πιο «εύκολο» κομμάτι, προϋπολογισμού άνω των 6 εκατ. ευρώ, να περιλαμβάνει τη δημιουργία του κάμπινγκ και την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και των 31 bungalows προκειμένου να αποκτήσουν πιο πολυτελή χαρακτήρα, ενώ σε δεύτερη φάση θα δρομολογηθεί και η κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας με «πράσινες» προδιαγραφές, δυναμικότητας 250 κλινών, με συνεδριακούς χώρους, κέντρο θαλασσοθεραπείας αλλά και μαρίνας.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε τη λειτουργία της πρώτης φάσης της επένδυσης για τη θερινή σεζόν του 2017, ωστόσο πλέον, όπως επισημαίνουν στο newmoney.gr οι εκπρόσωποι της Skotina Resort, το χρονοδιάγραμμα έχει μετατεθεί, για την πρώτη φάση του ‘’glamping’’ για το καλοκαίρι του 2019 και για το ξενοδοχειακό κομμάτι από τη σεζόν του 2020.

Σημειωτέον ότι μέσα στον Οκτώβριο, το επενδυτικό σχήμα αναμένεται να παρουσιάσει τις σχετικές μελέτες στις αρμόδιες Διευθύνσεις και στην ΕΤΑΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα