Η DIGEA κόβει την ΕΡΤ από τον ερχόμενο Οκτώβριο

Μονόδρομο χαρακτηρίζει η DIGEA την υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας εκπομπής DVB-T2 από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, καλώντας την Πολιτεία να εναρμονιστεί με τις εξελίξεις. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τα στελέχη της DIGEA δήλωσαν ότι ο πάροχος είναι τεχνολογικά έτοιμος να υποστηρίξει την αποκλειστική εκπομπή καναλιών σε υψηλή ευκρίνεια, σε ολόκληρη τη χώρα, και να προχωρήσει στην υιοθέτηση

της νέας τεχνολογίας εκπομπής DVB-T2, η οποία μπορεί να εξοικονομήσει χώρο στο φάσμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της DIGEA Πάνος Κυριακόπουλος γνωστοποίησε ότι ο ψηφιακός πάροχος δεν πρόκειται να ανανεώσει τη σύμβαση με την ΕΡΤ, η οποία λήγει τον επόμενο Οκτώβριο, ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν ευθύνες της διοίκησης της ΕΡΤ για τη μη διεξαγωγή διαγωνισμού για την προμήθεια πομπών επίγειας ψηφιακής εκπομπής. Ο Π. Κυριακόπουλος πρόσθεσε ότι η DIGEA θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο πολυπλέκτη για την καλύτερη εκμετάλλευση του φάσματος.

Όπως ειδικότερα υποστήριξαν ο Πρόεδρος της Digea Κώστας Κιμπουρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Πάνος Κυριακόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Νίκος Μαστοράκης, στο πλαίσιο της απόδοσης τμήματος του τηλεοπτικού φάσματος στις τηλεπικοινωνίες (2ο ψηφιακό μέρισμα) η μετάβαση στην τεχνολογία DVB-T2 αποτελεί πρακτική όλων των Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και προτροπή της Ε.Ε. για τη βέλτιστη αξιοποίηση του τηλεοπτικού φάσματος.

Πρόσθεσαν ότι η Digea καλύπτει στο 100% αυτό που η Πολιτεία καθόρισε ότι πρέπει να καλύπτεται, μέσω του Χάρτη Συχνοτήτων, και βάσει μετρήσεων της ΕΕΤΤ το 97% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα. Ο Πρόεδρος της DIGEA σημείωσε ότι η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να γίνει με τις σωστές προδιαγραφές «για να μη βρεθούμε και πάλι σε αδιέξοδο» υποστηρίζοντας ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με την απόφασή του για τις επτά άδειες γενικού περιεχομένου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για θεματικές.

Τέλος, τα στελέχη της DIGEA αναφερόμενα σε αιτιάσεις περί υψηλού κόστους τιμολόγησης των καναλιών, υποστήριξαν ότι η τιμολόγηση για την εκπομπή του σήματος των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, γίνεται βάσει συγκεκριμένου μοντέλου το οποίο έχει καθοριστεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ότι το μοντέλο αυτό ευνοεί ιδιαίτερα τα περιφερειακά κανάλια τα οποία θα χρειαζόταν να επενδύσουν πολλαπλάσια εάν υλοποιούσαν μόνα τους το αντίστοιχο δίκτυο εκπομπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα