Η Microsoft έκλεισε συμφωνία – μαμούθ $22 δισ. για όπλα μάχης νέας γενιάς

Στη σύναψη συμφωνίας με τον αμερικανικό στρατό προχώρησε η Microsoft για την κατασκευή περισσοτέρων από 120.000 ακουστικών επαυξημένης πραγματικότητας τύπου HoloLens.

Ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας θα πληρωθεί αδρά για αυτή τη συμφωνία. Όπως, μάλιστα, έγινε γνωστό σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για συμφωνία μαμούθ που σε βάθος 10 ετών θα αποφέρει στην αμερικανική εταιρεία 21,88 δισεκατομμύρια

δολάρια έσοδα. Αμέσως μετά από την ανακοίνωση της συμφωνίας, οι μετοχές της Microsoft σημείωσαν σημαντική άνοδο της τάξεως του 1,7% με την τιμή της μετοχής να διαμορφώνεται στα 235,77 δολάρια στο τέλος της συνεδρίασης της Τετάρτης.

Η συμφωνία δείχνει ότι η Microsoft μπορεί να αποφέρει ουσιαστικά έσοδα από ένα φουτουριστικό προϊόν – αποτέλεσμα αρκετών χρόνων έρευνας – πέρα ​​από βασικούς τομείς όπως λειτουργικά συστήματα και λογισμικό. Η εμπορική έκδοση του προϊόντος με την ονομασία HoloLens κοστίζει 3.500 δολάρια κι επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ολογράμματα πάνω από τον πραγματικό περιβάλλοντα χώρο και να αλληλεπιδρούν με κινήσεις αλλά και με φωνητικές εντολές. Η συμφωνία καθιστά τη Microsoft τον πιο σημαντικό προμηθευτή τεχνολογίας για τον αμερικανικό στρατό.

Αυτή ωστόσο, δεν είναι η πρώτη συμφωνία της Microsoft με τον αμερικανικό στρατό. Είχε προηγηθεί ακόμη ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο με το Πεντάγωνο και συγκεκριμένα ύψους 480 εκατομμυρίων δολαρίων, το 2018, για την προμήθεια αντίστοιχου συστήματος, με την ονομασία IVAS. Το πρωτότυπο του IVAS επέτρεπε την προβολή χαρτών και πυξίδας. Διέθετε ακόμη τη δυνατότητα θερμικής απεικόνισης του χώρου για να αποκαλύπτει εάν υπάρχουν άτομα στο συγκεκριμένο χώρο ακόμη και σε συνθήκες απόλυτου σκότους.

Το 2019, η Microsoft εξασφάλισε συμβόλαιο για την παροχή υπηρεσιών cloud στο Αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, αφήνοντας έξω από όλα αυτά την Amazon, ηγέτιδα στην αγορά. Η Amazon, ωστόσο, έχει αμφισβητήσει ανοιχτά την εν λόγω σύμβαση η οποία δυνητικά μπορεί να αξίζει έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Ταμείο Ανάκαμψης: Μόνιμη αύξηση του ΑΕΠ – απασχόλησης κάθε χρόνο μέχρι το 2026

Τα νομοσχέδια και τα self test θα μας σώσουν, όχι το άνοιγμα της αγοράς

Κύμα κρατήσεων σε ξενοδοχεία της Τουρκίας – Ποια γνωστή αλυσίδα βγάζει και ομόλογο

Keywords
Τυχαία Θέματα