«Η ομελέτα που φτιάχνετε, είναι τελείως λάθος»

Είναι δύσκολο να σκεφτόμαστε περίπλοκα για ένα πιάτο τόσο απλό όσο η ομελέτα. Οι μόνες απαιτήσεις για το πιάτο που αποτελείται μόλις από δυο συστατικά (εάν δεν μετράμε τα καρυκεύματα) είναι τα λιπαρά για το μαγείρεμα και τα αυγά. Αν και υπάρχουν αρκετοί τρόποι ώστε το πιάτο να γίνει πιο φιλόδοξο, με φανταχτερά συστατικά και κομψές παρουσιάσεις, φαίνεται αδύνατο να σκεφτούμε έναν τρόπο να τα αλλάξουμε πέρα ​​από τη διαδικασία των τριών βημάτων: ράγισμα, χτύπημα και ρίψη σε ένα ζεστό τηγάνι.

Αλλά ο Ντάνιελ Πάτερσον το έχει ξεπεράσει.

Ο σεφ

με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει κερδίσει αστέρια Michelin και βραβείο James Beard για το εξαιρετικό εστιατόριο του Coi. Είναι συνιδρυτής του Locol, του γνωστού φαστ- φουντ της Καλιφόρνιας, η αποστολή του οποίου είναι να ικανοποιεί τους πελάτες του, προσφέροντας καλές προμήθειες, λαχταριστά μπιφτέκια σε προσιτές τιμές, διακριτική εξυπηρέτηση και καφέ σε υποβαθμισμένες γειτονιές.

Ο Πάτερσον έχει επίσης αναλάβει την αποστολή να ενθαρρύνει τους καλεσμένους του για μαγειρική με μια δική τους άποψη για το μαγείρεμα. Σε ένα βιβλίο μαγειρικής που κυκλοφόρησε μόλις αυτό το μήνα μαζί με τον αρωματοποιό Μάντι Αφτελ, φιλοδοξεί να διδάσκει στους αναγνώστες να είναι σίγουροι για τους συνδυασμούς γεύσης των πιάτων που μαγειρεύουν, αντί να βασίζονται τυφλά σε συνταγές. (Ο Πάτερσον το συγκρίνει με τον τρόπο που οι άνθρωποι ακολουθούν άκριτα τις οδηγίες GPS στο αυτοκίνητό τους.)

Ο στόχος του Πάτερσον είναι όσοι ασχολούνται με τα οικιακά, να μαγειρεύουν χωρίς συνταγές. "Οι σεφ παίρνουν πολλαπλές αποφάσεις ταυτόχρονα όταν δημιουργούν πιάτα. Αυτό το βιβλίο επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν τις δικές τους συνταγές. Πολλά από αυτά είναι λειτουργικά: πόσο οξεία θέλετε τη γεύση σε ένα πιάτο, και τι πρέπει αυτό να περιέχει; ξίδι σαμπάνιας, ή βαλσάμικο; Καφέ ζάχαρη ή μέλι ή χυμό αν ετοιμάζετε γλυκό; Μόλις αποκτήσετε την αίσθηση του τι λειτουργεί για εσάς, κερδίζετε σε εμπιστοσύνη."

Έτσι, αναμόρφωσε την ομελέτα: Όταν η σύζυγός του, ευαίσθητη σε θέματα οικολογίας έθιξε τα ορμονικά προβλήματα που σχετίζονται με το τηγάνι teflon, ο Πάτερσον το ξανασκέφτηκε, ώσπου είπε "εύρηκα". Δοκίμασε να μαγειρεύει τα αυγά του μέσα σε βραστό νερό. Κτυπά πρώτα τα αυγά, τα βάζει σε τηγάνι που δεν είναι αντικολλητικό κι από κάτω έχει ένα δοχείο με βραστό νερό, ώστε η ομελέτα να μην "κολλήσει".

Εν τω μεταξύ, η έντονη θερμότητα του βρασμένου νερού θα δώσει όγκο στην ομελέτα, ενώ ταυτόχρονα θα ρυθμίσει την πρωτεΐνη στο φαγητό. Τα αυγά που προκύπτουν είναι εξαιρετικά ελαφριά, χνουδωτά και τρυφερά, είναι μια "άλλη" ομελέτα. Μπορεί να σερβιριστεί, επίσης, σε πολλές αποχρώσεις, πράγμα που εξαρτάται από το αν θα την ψιλοβρέξουμε με ελαιόλαδο ή αν θα την παραγεμίσουμε με κατσικίσιο τυρί ή μια σάλτσα. Ο τρόπος που το βούτυρο λιώνει σε αυτή την εκδοχή της ομελέτας, είναι το "κερασάκι στην τούρτα" του πειραματισμού του Πάτερσον.

Keywords
Τυχαία Θέματα