Ηλεκτρονικά εισιτήρια: Αύξηση έως και 200% παγκοσμίως μέχρι το 2022

Κατακόρυφη αύξηση στα ηλεκτρονικά εισιτήρια και τη χρήση τους σε παγκόσμιο επίπεδο προβλέπει έρευνα της Juniper Research.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, μέχρι το 2022 οι συναλλαγές που θα έχουν γίνει με ηλεκτρονικά εισιτήρια θα έχουν ξεπεράσει τα 32 δισ., αύξηση

υπερδιπλάσια σε σχέση με το 2020, που είχαν φτάσει μόλις τα 12,7 δισ.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα της Juniper Research, η αύξηση αυτή θα οφείλεται στη χαλάρωση των περιορισμών που αφορούν στις μετακινήσεις κυρίως μέσα στις πόλεις, αλλά και στα ταξίδια.

Η έρευνα επισημαίνει ότι τα ηλεκτρονικά εισιτήρια δεν αναμένεται να αυξηθούν πολύ σε ό,τι αφορά τα αεροπορικά ταξίδια, καθώς η αγορά εισιτηρίων από αεροπορικές εταιρείες ήταν ήδη ψηφιοποιημένη σε μεγάλο βαθμό και πριν την πανδημία του κορωνοϊού.

«Ο μοναδικός τομέας που θα ανατρέψει αυτήν την τάση είναι η αεροπορική βιομηχανία, η οποία έχει πληγεί ιδιαιτέρως από την πανδημία και οι ψηφιακές συναλλαγές υπολογίζονται για το 2020 με μείωση σχεδόν κατά 400 δισ. δολάρια», αναφέρει συγκεκριμένα η έρευνα.

Προβλέπει δε ότι η ανάκαμψη στα αεροπορικά ταξίδια και τις συναλλαγές από τα ηλεκτρονικά εισιτήρια θα φτάσει τα επίπεδα προ πανδημίας το 2024.

Η έρευνα της Juniper Research τονίζει ακόμη ότι οι ψηφιακές πληρωμές και οι ανέπαφες συναλλαγές, που αυξήθηκαν αισθητά από το ξέσπασμα της πανδημίας, θα αποτελούν στο εξής σταθερές καταναλωτικές συνήθειες, γεγονός που θα επηρεάσει και την αγορά ψηφιακών εισιτηρίων.

Μάλιστα, μέχρι το 2026 αναμένεται η ζήτηση για ηλεκτρονικά εισιτήρια να αποτελεί το 23% του όγκου των ψηφιακών συναλλαγών, ποσοστό που το 2019 έφτανε μόλις στο 10%.

Στα αποτελέσματα της έρευνας τονίζεται ότι οι αρμόδιες αρχές του κλάδου των μεταφορών θα πρέπει να στραφούν στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, καθώς οι καταναλωτές που προτιμούν τις ανέπαφες συναλλαγές αναμένεται στο εξής να αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα εισιτήρια η έρευνα προβλέπει ενίσχυση στα 5,25 δισ. μέχρι το 2022, από 1,7 δισ. το 2020, κάνοντας λόγο για ανάπτυξη έως και 200%.

Διαβάστε ακόμη

Η αγωνία του κεντρικού τραπεζίτη πριν από το πέναλτι: Το δίλημμα των ΕΚΤFED ανάμεσα σε πληθωρισμό – ανάκαμψη και ο φόβος του κραχ

Γονικές παροχές: Αφορολόγητες μεταβιβάσεις ακινήτων και δωρεές χρημάτων από γονείς σε παιδιά

Ευάλωτα νοικοκυριά: Ποιοι οι δικαιούχοι για τα 900 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα