Ήπια ανοδικά οι ευρωαγορές

Επιφυλακτικά ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,36%  στις 457,29 μονάδες με τις μετοχές των κλάδου ταξιδίων και αναψυχής να κερδίζουν 0,4% ενώ οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούν κατά 0,3%.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,30%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,37%, o γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,25% , ο ιταλικός FTSE MIB με οριακά κέρδη 0,06%

και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,13%

Νωρίτερα σε μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις αγορές σε Κίνα και Χονγκ Κόνγκ να κλείνουν με ισχυρές απώλειες σχεδόν 2%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα futures των αμερικανικών μετοχών σημειώνουν μικρές μεταβολές προσυνεδριακά καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία απασχόλησης. Οι οικονομολόγοι περιμένουν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 706.000 (εξαιρουμένου του αγροτικού κλάδου) τον Ιούνιο και μείωση της ανεργίας στο 5,6% από 5,8%, σύμφωνα με το Dow Jones.

Το μέσο ημερομίσθιο εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση ενώ έκανε άλμα 3,6% το τελευταίο 12μηνο.

Παράλληλα, χθες μετά από δύο ημέρες συνομιλιών 130 χώρες δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν την αμερικανική πρόταση για παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο 15%.

Διαβάστε ακόμη:

Λαγκάρντ: Eύθραυστη η ανάκαμψη στην ευρωζώνη

ΤΧΣ: O πρώτος οργανισμός στην Ελλάδα που συμμετέχει στην Prime Collateralised Securities

Aκτοπλοϊκά εισιτήρια: Εκπτώσεις έως και 50% για τους εκπαιδευτικούς

Keywords
Τυχαία Θέματα