Καμπάνια στήριξης σε ένα μοντέλο επιχειρηματικότητας!

Του Κώστα Τσαούση

Η καμπάνια για το (taxi)beat – παρά τις συντονισμένες επιθέσεις των κάθε λογής troll- δεν αφορά αυτή καθ΄αυτή την εταιρεία που πλήττεται βάναυσα από μια κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία που στηρίζεται σε συντεχνίες επαγγελματιών. Η καμπάνια στήριξης υπερασπίζεται ένα μοντέλο επιχειρηματικότητας αλλά και τους φορείς- εκφραστές της.

Σήμερα, αυτό το μοντέλο επιχειρηματικότητας τίθεται εν διωγμώ και αυτό το μοντέλο χρειάζεται τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών που μπορεί να αποδειχθεί κραταιά απέναντι στις κάθε λογής πολιτικές και επαγγελματικές συντεχνίες.

Η καμπάνια στήριξης «δούλεψε» στο διαδίκτυο και τα social media πήραν φωτιά. Από τις τοποθετήσεις στο facebook συγκράτησα τις πιο χαρακτηριστικές ενός κλίματος.
Ο Σωτήρης Συρμακέζης, Γενικός Διευθυντής Group Chief Digital & Technology Officer (CDTO) της Eurobank σε μια ανάρτηση του τα «έγραψε» απλά και καθαρά: «Στηρίζουμε το (taxi)beat:

- Γιατί μας αρέσει η αξιολόγηση. Να μας αξιολογούν και να αξιολογούμε.
- Γιατί θέλουμε να γίνεται πιο ευχάριστη η καθημερινότητά μας μέσα από νέες ψηφιακές εμπειρίες.
- Γιατί χαιρόμαστε να βλέπουμε νέους Έλληνες επιχειρηματίες να δημιουργούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα μέσα από την τεχνολογία.
- Γιατί πρέπει να ενθαρρύνουμε περισσότερους νέους να καινοτομούν και να δημιουργούν μέσα στη χώρα.
- Γιατί δεν είναι δυνατόν η συντεχνιακής λογικής επίθεση ενός Θύμιου να μας υπογραμμίζει το ότι το πελατειακό κράτος είναι ακόμα εδώ.
- ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΡΕ ΦΙΛΕ».

Ο Φάνης Κουτουβέλης, ιδρυτής της Intale, μιας επιτυχημένης startup στο χώρο των εφαρμογών στο «μικρό» λιανεμπόριο «ανέβασε» το εξής στο facebook: «Greek government is showing "love" to startups!

Απίστευτο νομοσχέδιο το οποίο σκοτώνει με το έτσι θέλω επιτυχημένη εταιρία, με προφανές value proposition, για να «αγοράσει» για την κυβέρνηση συνδικαλιστικές ψήφους».

Ο Γιάννης Βλαχογιάννης – συνιδρυτής της BugSense, η οποία εξαγοράστηκε από τον διεθνή τεχνολογικό κολοσσό Splunk- από τις ΗΠΑ που διαμένει πλέον έσπευσε να συνδράμει με ένα σχόλιο του στην ανάρτηση του Φάνη Κουτουβέλη:

«Jon Romero Vlachoyiannis: Η δουλειά του disruptor είναι να δημιουργεί νέες εμπειρίες και διευκολύνσεις για τον καταναλωτή και όχι να παλεύει με τις κυβερνήσεις. Το πιο βασικό πράγμα σε μία χώρα που θέλει ανάπτυξη, είναι το σταθερό corporate legal framework».

Keywords
Τυχαία Θέματα