Κατηγορηματικά απέκλεισε ο Φραγκούλης Φράγκος τη δημιουργία κόμματος με Τάκη Μπαλτάκο

Κατηγορηματικά απέκλεισε ο τέως υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος τη δημιουργία κόμματος με τον τέως γενικό γραμματέα της συγ- κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά) Τάκη Μπαλτάκο.

Ο Φραγκούλης Φράγκος σήμερα το απόγευμα από την Αθηναϊκή Λέσχη έβαλε τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να συμμετάσχει σε ηγετική θέση στο δεξιάς πλεύσης

κόμμα που δρομολογεί ο Τάκης Μπαλτάκος.

Χαρακτηριστικά ο Φραγκούλης Φράγκος με αφορμή ερώτηση παρευρισκομένου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθηναϊκή Λέσχη, τόνισε ότι «δεν υπηρετεί κόμματα, υπηρετεί μόνο την πατρίδα» και προσέθεσε μάλλον υποτιμητικά εκφραζόμενος προς το πρόσωπο του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ότι εάν ήθελε να κάνει κόμμα θα το έκανε μόνος τους, όχι πάντως με τον Τάκη Μπαλτάκο.

Πάντως, στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρίγκιπας Νικόλαος (γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας) και η βουλευτής της ΝΔ Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου (στενή συνεργάτης του τέως προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά).

Πρέπει να αναφερθεί ότι στην προσωπική της ιστοσελίδα της Άννας - Μισέλ Ασημακοπούλο είχε πρώτη θέση φωτογραφία της Άννας Μαρίας. Η φωτογραφία είναι από το Πάσχα του 2003 όταν ο Γλύξμπουργξ με την οικογένειά του επισκέφτηκαν τα Ιωάννινα και φιλοξενήθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Ασημακοπούλου στην Αμπελιά Ιωαννίνων.

Θέμα της ομιλίας του Φραγκούλη Φράγκου ήταν οι σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας, σε μια κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις των δύο χωρών που δοκιμάζονται από τις προσφυγικές ροές.

Κεντρικός άξονας την ομιλίας του τέως υπηρεσιακό υπουργού επί κυβερνήσεως Παναγιώτη Πικραμμένου και τέως επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, απετέλεσε το βιβλίο του «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι» (έκδοση Οκτωβρίου 2012).

Στο βιβλίο του καταγράφεται με καθαρά ριζοσπαστική θεώρηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, κάτω από το πρίσμα του νέο-οθωμανισμού της ισλαμικής κυβέρνησης της Τουρκίας.

Ο συγγραφέας δίνει μια άλλη, προσωπική, διάσταση στην ελληνοτουρκική σχέση και την ύπαρξη του τουρκικού κράτους.

Όπως επισημαίνει ο Στρατηγός Φράγκος στις σελίδες του βιβλίου του «όλα αυτά τα στοιχεία αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης των μειονοτήτων στην Τουρκία μάς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όλοι οι παλιοί και αλλοτριωμένοι κάτοικοι της Μικράς Ασίας αναμένουν και αναζητούν το φως στο Φανάρι και στην Ορθοδοξία για να επανασυστήσουν το δικό τους νέο βυζάντιο, μαζί με τους συνειδητοποιημένους, πλέον, Οθωμανούς».

Αυτοί οι λαοί, συνεχίζει ο συγγραφέας, «οι οποίοι είναι λαοί της Μικράς Ασίας και σε καμία περίπτωση δεν είναι Τούρκοι, έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστούν, εθνικά και θρησκευτικά, όπως οι ίδιοι επιθυμούν"! Στηριζόμενος σε ντοκουμέντα, ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός, καταγράφει την μετάλλαξη των ντόπιων χριστιανών σε Τούρκους και μουσουλμάνους, ενώ στο βιβλίο περιλαμβάνονται και ιστορικοί χάρτες.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα