Κικίλιας: Σε Φλώρινα, Ζαγόρι, Καρπενήσι και Δημητσάνα τα πρώτα σποτ της καμπάνιας χειμερινού τουρισμού

Σε Φλώρινα, Ζαγόρι, Καρπενήσι και Δημητσάνα θα γίνουν τα πρώτα σποτ της καμπάνιας χειμερινού τουρισμού όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σε Φλώρινα, Ζαγόρι, Καρπενήσι, Δημητσάνα και άλλους πολλούς προορισμούς στην ύπαιθρό μας, γυρίζονται τα σποτ μας για την καμπάνια

που θα κάνουμε για τον χειμερινό τουρισμό. Είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ κάνουν τέτοια καμπάνια. Το αξίζουν όλοι οι χειμερινοί προορισμοί, όλες οι Περιφέρειες της χώρας.

Οι κρατήσεις για τα Χριστούγεννα πηγαίνουν καλά. Κάτι τέτοιο δεν είναι μόνο προς όφελος των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων. Θα κινηθεί και το εμπόριο στις περιοχές αυτές, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο κλάδος της μεταποίησης.

Ο τουρισμός είναι βασικός μοχλός της οικονομίας και της ανάπτυξης της χώρας. Πρέπει να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια και για αυτό δουλεύουμε.

Έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι το υπουργείο κατέθεσε στην Προεδρία της Κυβέρνησης, έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα μπει στη Βουλή να ψηφιστεί, το νομοσχέδιο του υπουργείου για τον τουρισμό.

Περιλαμβάνει Destination Management Organizations (DMOs), δηλαδή Οργανισμούς Διαχείρισης Προορισμού, που δίνουν στους Δήμους και στις Περιφέρειες τη δυνατότητα συνδιαφήμισης με ιδιώτες, έτσι ώστε να μπορούν με τεχνικό, ολιστικό και πιο εύσχημο τρόπο να (προβάλλουν;) τους προορισμούς που έχουμε σε όλη τη χώρα.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης Συμβούλιο Ανάπτυξης για την Κρουαζιέρα, έτσι ώστε να αναπτυχθεί και αυτός ο τουριστικός τομέας. Έχουμε ήδη αύξηση πάνω από 250% της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη και μεγάλη άνθηση στον Πειραιά και στην Αθήνα για το 2022.

Θα δίνει επίσης τη δυνατότητα τεχνικών εργαλείων για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε ιαματικές πηγές και λουτρά, που έμειναν ανεκμετάλλευτα στη χώρα για πολλά χρόνια.

“Ο Τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, είναι πηγή εσόδων για τον Έλληνα, είναι πηγή αύξησης του ΑΕΠ της χώρας και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους.

Άρα τα έργα υποδομών και ανάπτυξης στην περιφέρεια και στις μεγάλες πόλεις, η αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων, η προσέλκυση περισσότερων τουριστών και επισκεπτών και η δυνατότητα αυτό να γίνεται χειμώνα και καλοκαίρι, είναι ρεαλιστικοί στόχοι και δουλεύουμε πολύ σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση”, υπογράμμισε.

Με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία, η Ελλάδα κέρδισε το σεβασμό του πλανήτη ως ασφαλής προορισμός

Όταν όλες οι άλλες χώρες δεν είχαν μέσα ατομικής προστασίας, εμείς βρήκαμε και φέραμε με τρόπο αποτελεσματικό. Ούτε κοτλέ μάσκες από τζιν που έκαναν κάποιες άλλες χώρες, ούτε σακούλες σκουπιδιών φορούσαν οι υγειονομικοί μας.

Όταν η χώρα είχε 500 ΜΕΘ, σπεύσαμε μέσα στην πανδημία και δημιουργήσαμε, υπερδιπλασιάσαμε τις ΜΕΘ με πρωτόκολλα, με κανόνες, με την κυρία Κοτανίδου επικεφαλής της Επιτροπής που έβαζε τις προδιαγραφές, με τους καλύτερους αναπνευστήρες, με τον ιδιωτικό τομέα να βοηθάει, με δωρεές, με το δημόσιο, με 900 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για να έχουμε φάρμακα, για να έχουμε ΜΕΘ, για να έχουμε μέσα ατομικής προστασίας.

Και μετά προχωρήσαμε σε ένα αρτιότατο, εξαιρετικό, πολύ υψηλού επιπέδου πρόγραμμα εμβολιασμού και φέραμε και εμβόλια. Και για αυτό υπήρχε αμφισβήτηση, αν θυμάστε.

Οργάνωσα ως Υπουργός Υγείας ένα σύστημα έκτακτης ανάγκης. Επιτάξαμε ιδιωτικές κλινικές, πήραμε στρατιωτικά  νοσοκομεία, φέραμε γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα και τους βάλαμε στο ΕΣΥ. Όλοι αυτοί συνεφημέρευσαν. Στηρίξαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλους τους συμπολίτες μας.

Σε μια παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας, σε μια πανδημία, είδαμε σε άλλες χώρες εικόνες πολιτών να τρέχουν στους αναπνευστήρες μήπως και τους προλάβουν ή στα πάρκινγκ των νοσοκομείων. Στη γείτονα χώρα να χάνουν τη ζωή τους στα παγκάκια. Στη Γερμανία που είναι το πιο πλούσιο σύστημα υγείας, να μην υπάρχει δυνατότητα να νοσηλευτούν. Ασθενείς να φεύγουν από μια χώρα και να ζητούν οι χώρες τους να διακομιστούν σε μια άλλη γειτονική χώρα. Έγινε από την Ολλανδία, το Βέλγιο και άλλες χώρες. Είδαμε χώρες που κατέρρευσαν τα συστήματα υγείας τους.

Αυτές ήταν οι εικόνες παγκοσμίως. Και για αυτό η Ελλάδα με τη σοβαρότητά της, με την οργάνωσή της και το πρόγραμμά της κέρδισε το σεβασμό όλου του πλανήτη και λένε όλοι ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός και τώρα ο τουρισμός μας πηγαίνει τόσο καλά.

Πηγαίνει τόσο καλά, γιατί μας εμπιστεύτηκε όλος ο κόσμος με τον τρόπο τον οποίο διαχειριστήκαμε αυτή την πανδημία.

Διαβάστε ακόμη:

ΒΙΟΚΕΡ: Πώς «έσβησε» μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής κεριών στη χώρα

ΤΕΜΕΣ: Πώς προχωρούν οι επενδύσεις σε Costa Navarino και Hilton

Οι μνηστήρες του Marina Tower, ο σύμβουλος του Αερολιμένα, το ομόλογο της Noval και το… χαρτάκι ΦΒΜΕΖΖ

Keywords
Τυχαία Θέματα