“Κουκλοθέατρο” με μια μαριονέτα

Η ζωή δεν είναι αθάνατη. Είναι το τώρα, το σήμερα. Αύριο δεν υπάρχουμε. Γι αυτό το ιδιότυπο ασκέρι κυβέρνησης έδωσε την δημόσια περιουσία για πάντα (99 χρόνια) προκειμένου να κερδίσουν οι ίδιοι την σημερινή ζωή.

"Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή΄", είπε ο πολιτικός μέντορας κ. Α. Αλαβάνος για το δημιούργημα του (Α. Τσίπρας) προσθέτοντας ότι έκανε λάθος, αλλά, ακόμη και ο Ιησούς με τους 12 μαθητές είχε τον Ιούδα του. Το ζήτημα, όμως, δεν είναι δεν είναι τι πιστεύει ο κ. Αλαβάνος, αλλά ότι η αντίστροφη

μέτρηση που έχει ξεκινήσει τόσο για τον κ. Τσίπρα- όσο για την ομάδα εποπτείας του (Φλαμπουράρης, Παππάς, Δραγασάκης, Καμμένος). Από την στιγμή που δέχθηκε να εφαρμόσει τα σκληρά φορολογικά μέτρα που ήθελε – και όχι την μείωση δαπανών που του ζητούσαν – είναι σχεδόν νομοτελειακό ότι, η όποια βελτίωση των αριθμών δεν θα αντικατοπτρισθεί στην κοινωνία. Άλλωστε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με πιο "ήπια μέτρα" δεν άντεξαν και στο τέλος εισέπραξαν την κοινωνική κατακραυγή και την καταψήφιση καθώς είχαν ξεκινήσει οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα. Αλλά τι κάνει μια κυβέρνηση όταν λ.χ έχει αλλάξει 4 φορές τον φόρο για τον τζόγο; Ξεκάθαρο Νταραβέρι.

Ένας θρασύτατος υπουργός Άμυνας να τρέχει από τα σκάφη σε συναντήσεις στην Βουλιαγμένη κι ένας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (Δραγασάκης) να κάνει τον νομοθέτη, όταν δεν έκανε πέρυσι την δουλειά του με τις τράπεζες. Και από την άλλη ο πατρικός μέντορας Φλαμπουράρης να κοιτά στην Βουλή, αν το πουλαίν του τα λέει καλά στις απαντήσεις προς τον κ. Μητσοτάκη. Πιο συνετός ο κ. Παππάς κοιτά την δουλειά του.

Όλο αυτό το κουκλοθέατρο με τους 4 "σωματοφύλακες" και στην μέση η "μαριονέτα", η οποία δεν ορρωδεί προ ουδενός. Μπορεί να κοιτά τις τρεις γάτες των Ιμαλαϊων ( η μια ήταν ο Ψυχάρης) την μια στιγμή και την άλλη να λέει στο λαό τα πιο απίθανα ψέμματα. Κάποια στιγμή, όμως, τελειώνει το "κουκλοθεάτρο" και οι οργανοπαίκτες αποχωρούν, αφού πάρουν πράτα τον παρά. Κι οι μαριονέτες μένουν κρεμασμένες. Άλλωστε κουκλοθέατρο με μια μαριονέτα δεν πάει μακριά.

Keywords
Τυχαία Θέματα