Κρίνεται αύριο η ανανέωση της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη

Κρίνεται αύριο Πέμπτη η τύχη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, δηλαδή εάν παραταθεί για μία ακόμα διετία η θητεία της στη θέση αυτή ή θα την αντικαταστήσει ένας από τους δύο ενδιαφερόμενους συναδέλφους της για την εν λόγω θέση.

Ειδικότερα, αύριο συνεδριάζει το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφασίσει αν θα ανανεώσει τη θητεία της Ελένης Τουλουπάκη ή αν θα αλλάξει χέρια η εισαγγελική αυτή υπηρεσία,

που έχει διαδραματίσει τα τελευταία χρόνια έντονο ρόλο στα πολιτικά δρώμενα του τόπου.

Η ολοκλήρωση της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη συμπίπτει χρονικά με την αποκορύφωση της υπόθεσης της Novartis, αλλά και τη συνέχιση της ερευνητικής διαδικασίας για τα 5 από τα 10 συνολικά εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, τα μη πολιτικά πρόσωπα όπως και με την έρευνα για άλλο χρονικό διάστημα, εκτός αυτού που διαβιβάστηκε ήδη στη Βουλή (Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012).

Υπενθυμίζεται ότι μεθαύριο, Παρασκευή ξεκινά ο κύκλος της εξέτασης των μη πολιτικών προσώπων, που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου να δώσουν εξηγήσεις για απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ).

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, η Ελένη Τουλουπάκη είναι θετική στην ανανέωση της θητείας της, καθώς θα της δώσει την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της Novartis που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.

Παράλληλα, όμως όπως έγινε γνωστό για τη θέση της κ. Τουλουπάκη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι συνάδελφοι της Ευστάθιος Βεργώνης, ο οποίος είναι και Β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και ο Χαράλαμπος Τζώνης. Μάλιστα, ο δεύτερος έχει καταθέσει και σχετικό αίτημα προς κάλυψη της επίμαχης θέσης.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα