Λαφαζάνης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι το "δεξί χέρι του Τσίπρα"

Την εκτίμηση ότι το Ασφαλιστικό δεν πρόκειται να περάσει εξέφρασε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών το 2016, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "πιο μνημονιακό από το Μνημόνιο" και "δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα", ενώ κατηγόρησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη

Στουρνάρα ότι είναι "συκοφάντης" και "λασπολόγος" και λέει "αθλιότητες" για τα σχέδια "επιδρομής" στο Νομισματοκοπείο.

"Το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, σε όλες τις πτυχές του, δεν πρόκειται να περάσει. Θα ανατραπεί, θα σαρωθεί από την κοινωνία και από τις μεγάλες κοινωνικές κινητοποιήσεις", είπε ο κ. Λαφαζάνης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. "Ηδη έχουν ξεκινήσει αυτές οι μεγάλες κοινωνικές κινητοποιήσεις και αυτό που είδαμε στην Αθήνα με τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι πρωτοφανές, δεν έχει ξαναγίνει τόσο ογκώδης και μαχητική συγκέντρωση του επαγγελματικού κόσμου στην Αθήνα και μάλιστα νεολαίας", επισήμανε.

"Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει μέλλον, δεν μπορεί να κρατηθεί και το Ασφαλιστικό θα είναι η απαρχή ανατρεπτικών εξελίξεων. Έχουμε μια κυβέρνηση που σε τέσσερις μήνες έχει χάσει τα λαϊκά της ερείσματα. Είναι πρωτοφανές αυτό που έχει γίνει. Και αν προσπαθήσουν με συνεχίσουν με το Μνημόνιο, με διευρυμένα κυβερνητικά σχήματα, είτε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, είτε ακόμα και η Ν.Δ., και αυτά, όμως, δεν θα έχουν προοπτική", τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: "Καμιά κοινωνία δεν αυτοκτονεί, ούτε ανέχεται μια οικονομική και κοινωνική γενοκτονία σαν κι αυτή η οποία προετοιμάζεται".

Για τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της ΛΑΕ παρατήρησε πως "δεν αποτελεί καμιά απάντηση σε κανένα από τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας" και υπογράμμισε: "Ο κ. Μητσοτάκης είναι πιο μνημονιακός από το ίδιο το Μνημόνιο. Επομένως δεν μπορεί να έχει καμιά προοπτική για τη χώρα, δεν μπορεί να έχει ευρύτερη λαϊκή απήχηση, δεν μπορεί να γίνει πόλος διεκδίκησης εξουσίας. Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι βεβαίως και το "δεξί χέρι" του Αλέξη Τσίπρα. Οχι ότι δεν θέλει ο ίδιος να γίνει κυβέρνηση, να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, αλλά διότι όσο είναι κυβέρνηση ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης θα τον πιέζει να εφαρμόσει απόλυτα, σκληρά, με σταθερότητα και συνέπεια το Μνημόνιο. Αυτός είναι ο ρόλος του Μητσοτάκη και δεν μπορεί να παρεκκλίνει".

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση, διότι έχουν ψηφίσει το Μνημόνιο, είπε ο κ. Λαφαζάνης, χαρακτήρισε "αστειότητες" όσα λένε περί αντιπολίτευσης και σημείωσε ότι την πραγματική αντιπολίτευση την κάνει η ΛΑΕ που είναι εκτός Βουλής, αλλά πολύ γρήγορα θα ανατραπεί το σκηνικό και θα επιστρέψει.

"Ο κ. Στουρνάρας είναι συκοφάντης και λασπολόγος και πρέπει να μας πει από που έχει τις πληροφορίες ότι κάποιοι ήθελαν να κάνουν κατάληψη του Νομισματοκοπείου και ποιοι είναι αυτοί. Φωτογραφίζει ακόπως εμένα, χωρίς όμως να ονοματίσει", τόνισε για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Μίλησε για "αθλιότητες" και τον κάλεσε να πει με ποιους πρώην πρωθυπουργούς έφτιαξε το "τείχος", ενώ ζήτησε να πάρει θέση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, διότι ο κ. Στουρνάρας είπε ότι συνεννοήθηκε μαζί του για να φτιάξει το "τείχος", να πει αν αληθεύουν όλα αυτά.

Κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι στην ουσία έπαιξε έναν ρόλο "παρακρατικό, παράκεντρο και παραεξουσίας".

Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όσα ακούγονται ως συκοφαντίες εναντίον του για το Νομισματοκοπείο "εκμαιεύθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου, από τον κ. Τσίπρα και την ομάδα του, συν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης".

Για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παρατήρησε ότι τώρα είναι "συνεταιράκια" με τον κ. Στουρνάρα ενώ είχε υπογράψει πρόταση δυσπιστίας εις βάρος του.

Για τον διάδοχο του στο υπουργείο Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη τόνισε πως τα έχει "κάνει μούσκεμα" στα ενεργειακά, ενώ για την υπόθεση της επένδυσης Χρυσού στη Χαλκιδική είπε ότι δεν γνωρίζει τι επιδιώκει ο υπουργός.

Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΛΑΕ συναντήθηκε με εργαζόμενους στη ΔΕΗ και το Μετρό. Για τη ΔΕΗ ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε τη θέση για μια ενιαία, καθετοποιημένη και ανασυγκροτημένη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Ως προς το Μετρό είπε ότι είναι έργο πνοής για την πόλη και οι καθυστερήσεις και οι παράλογες απαιτήσεις οφείλονται στο νομικό πλαίσιο που διέπει την κατασκευή δημοσίων έργων, επειδή είναι προβληματικό και μεροληπτικό υπέρ των εργολάβων.

Keywords
Τυχαία Θέματα