Λουκάς Έλληνας: Το 2ο «επεισόδιο» με 22 πλειστηριασμούς για ακίνητα στο Μαρούσι (pics)

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το δεύτερο «επεισόδιο» της εμπλοκής του Λουκά Έλληνα με την περιπέτεια των πλειστηριασμών, καθώς ο Κύπριος επιχειρηματίας άρχισε να βλέπει από το 2019 διάφορες ιδιοκτησίες του να βγαίνουν στο σφυρί.

Ο ίδιος ανέπτυξε πριν την είσοδο της Ελλάδας στην οικονομική κρίση, αλλά και μετά έντονη δραστηριότητα στο εγχώριο real estate και όχι μόνο, αποκτώντας σειρά ακινήτων (εμπορικών και οικιστικών) με επίκεντρο τις περιοχές του Φαλήρου, της

Ν. Κηφισιάς, του Αγ. Στεφάνου, αλλά και του Αμαρουσίου.

Κάπως έτσι προέκυψε και η επιχειρηματική «συνάντηση» με τον Μπάμπη Βωβό που αφορούσε την εξαγορά γραφειακών χώρων στο Atrina Center. Πρόκειται για το πρώτο από τα μεγάλα συγκροτήματα που έχτισε ο άλλοτε «βασιλιάς των γυάλινων πύργων» το 1980 το οποίο και «βάφτισε» από τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών του, Άρη, Τριάδας, Ναταλίας.

O 50χρονος σήμερα επιχειρηματίας Λουκάς Έλληνας είναι επικεφαλής του L.P.Ellinas Group of Companies που εμφανίζεται να ελέγχει δεκάδες εταιρείες στον τομέα του real estate οι οποίες ειδικεύονται σε κατασκευές, ανάπτυξη, διαχείριση, υπηρεσίες, leasing κ.λπ., με δραστηριότητα στην Ελλάδα, τη Μεγ. Βρετανία και τη Ρουμανία.
Στην εγχώρια αγορά μέχρι το 2011 είχε χτίσει επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ύψους 100 εκατ. ευρώ, με «κορωνίδα» το κτίριο γραφείων όπου στεγάζονται τα ΕΛΠΕ. Το κτίριο ανήκε στην Ektasis Development του Π. Ευθυμίου και το τίμημα έφτασε τα 55 εκατ. ευρώ.

Στις προθέσεις του Λ. Έλληνα ήταν, μεταξύ άλλων, εκείνη την εποχή και η δημιουργία ΑΕΕΑΠ, σχέδιο ωστόσο το οποίο έμεινε στα χαρτιά λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούσαν τότε.

Τα παλιά και τα νέα «σφυριά»

Το αρνητικό «φεγγάρι» άρχισε να δείχνει τα…δόντια του προ διετίας όταν μία από τις βασικές εταιρείες του, η Bricks Kτηματική και Tουριστική «πρωταγωνίστησε» στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καταλαμβάνοντας τρεις ολόκληρες σελίδες.

Σε αυτές περιγράφονταν όλες οι ιδιοκτησίες της στο Atrina Center, επί της λεωφόρου Kηφισίας στον Παράδεισο Aμαρουσίου και ειδικότερα, πέντε μεγαλύτερα και μικρότερα γραφεία, δύο αποθήκες και περισσότερες από 20 θέσεις στάθμευσης, καθώς και ένα διαμέρισμα στην ίδια περιοχή. Όλα αυτά είχαν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί τον Σεπτέμβριο του 2019, με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς 2,3 εκατ. ευρώ.

Τώρα, όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα το newmoney, έχουν πάρει το δρόμο του πλειστηριασμού άλλες 22 οριζόντιες ιδιοκτησίες της εταιρείας «ΛΠΕ Ιδιωτικά Κεφάλαια Ανώνυμη Κτηματική Εταιρεία» (LPE S.A.), με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Λουκά Έλληνα.

Το σφυρί για αυτές έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει στις 8 Απριλίου 2022, με επισπεύδουσα την Intrum Hellas για οφειλή ύψους 791.702,54 ευρώ. Πρόκειται για 8 διαμερίσματα, 6 αποθήκες και 8 θέσεις στάθμευσης σε συγκρότημα 4 κτιρίων που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Θωμά, στο Μαρούσι και στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Ευρώπης, Μεσογείου Θαλάσσης και Ανδρομέδας.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, τα κτίρια είναι πλήρως αποπερατωμένα, ο σκελετός τους είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα και η ποιότητα κατασκευής τους καθώς και ο βαθμός συντήρησης τους εξωτερικά χαρακτηρίζονται καλοί.

Για τα διαμερίσματα οι τιμές πρώτης προσφοράς κυμαίνονται, ανάλογα με το εμβαδόν και τον όροφο, από 143.000 ευρώ, έως 334.000 ευρώ, για τις θέσεις στάθμευσης η τιμή εκκίνησης είναι 8.500 ευρώ, ενώ για τις αποθήκες από 1.000 ευρώ έως 4.000 ευρώ.

Η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς για τις 22 οριζόντιες ιδιοκτησίες διαμορφώνεται στα 1.860.000 ευρώ.
Όσον αφορά τα βάρη, υπάρχει προσημείωση υποθήκης για 1.391.250 ευρώ από τον Μάρτιο του 2010, αρχικά υπέρ της Ελληνικής Τράπεζας και στη συνέχεια υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, προσημείωση υποθήκης υπέρ της Ελληνικής Τράπεζας για 1.422.000 ευρώ (από τον Δεκέμβριο του 2009), ενώ η αναγκαστική κατάσχεση έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 υπέρ της Sunrise I NPL Finance DAC (με διαχειρίστρια την Intrum).

Το εγχείρημα με το Frank Ze Paul

Ο Λουκάς Έλληνας δεν έμεινε μόνο στο real estate, αλλά επεκτάθηκε και σε άλλες δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτό, δραστηριοποιήθηκε και στον τομέα της εστίασης μέσω της εταιρείας Frank Ζe Paul Bakery, η οποία φιλοδοξούσε να αποτελέσει το…ελληνικό «αντίπαλο δέος» της φημισμένης γαλλικής αλυσίδας Paul.

H Frank Ζe Paul Bakery δημιουργήθηκε περί το 2011 από τους Δ. Γρίβα και Ζοζέφ Αζάμ, αποτελώντας μια νέα, -τότε-, πρόταση γρήγορου φαγητού και προσφέροντας σφολιατοειδή, γλυκά, κουλούρια, καφέδες κλπ. Από το 2013 πέρασε στον έλεγχο εταιρειών του Λ. Έλληνα, ενώ άνοιξε καταστήματα στο Παλαιό Φάληρο, στη Βούλα, στο Μαρούσι δίπλα στο Υγεία, στη Γλυφάδα κ.α. Από το 2014 υπήρξε συγχώνευση δι απορρόφησης από νέα εταιρεία με παρόμοιο διακριτικό τίτλο (Frank Ζe Paul Bakery Α.Ε.), ενώ πραγματοποιήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 240.000 ευρώ.

Ούτε αυτό το επιχειρηματικό εγχείρημα, όμως, είχε και την καλύτερη τύχη…

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Στο κλαμπ των σημαντικών τεχνολογικά αγορών η Ελλάδα με τη νέα επένδυση 

Beat: Πώς αντιμετωπίζει την «γκρίνια» των χρηστών που δεν βρίσκουν ταξί και τι σχεδιάζει για το 2022 (pics)

Τέσσερις εργολάβοι σε θέση μάχης για 350 εκατ., το τηλεοπτικό μπλόκο των Κουτσολιούτσων και ο εφοπλιστής που απογειώνει την Αντίπαρο 

Keywords
Τυχαία Θέματα