Με άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Πτώση 5% για SocGen

Σε θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας στο Πεκίνο και εν αναμονή σημαντικών μάκρο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 με άνοδο 0,26% με την πλειοψηφία των μετοχών σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, ο FTSE100 ενισχύεται κατά 0,36%, o DAX 0,38%, o CAC40 υποχωρεί κατά 0,15%, o IBEX35 στο +0,20%

Ο τομέας πρώτων υλών σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο άνω του 1%. Η BHP Billiton ενισχύεται πάνω από 1,5% μετά την αναβάθμιση

της μετοχής, ενώ οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων σημείωσαν άνοδο 0,7%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η μετοχή της γερμανικής Lanxess με άνοδο άνω του 5%, μετά την αναβάθμιση των προσδοκιών της για το σύνολο του έτους, καθώς ανακοίνωσε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της.

Δύσκολη μέρα για τις γαλλικές τράπεζες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα: η Societe Generale έκανε βουτιά 5% καθώς τα καθαρά της κέρδη σημείωσαν πτώση 2,5% το α' τρίμηνο. Η BNP Paribas με πτώση 2,7% μετά την ανακοίνωση για 17% πτώση στα καθαρά κέρδη α' τριμήνου.

Στο μεταξύ, η HSBC ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών ύψους 2 δισ. δολ. ωστόσο τα κόστη αυξήθηκαν κατά το α' τρίμηνο με συνέπεια να μειωθούν τα προ φόρων κέρδη. Η μετοχή της σημειώνει πτώση 2%.

Πτώση 1,3% και για τη BMW μετά την ανακοίνωση πτώσης στα έσοδα το α' τρίμηνο.

Σε άλλα εταιρικά νέα, οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν τον πρώην επικεφαλής της Volkswagen, Martin Winterkorn, για συνωμοσία και συμμετοχή στη συγκάλυψη του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων που συγκλόνισε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η βρετανική BT αναμένεται να ανακοινώσει χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τους Financial Times.

Στα μάκρο της ημέρας, ο PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε ελαφρώς χαμηλότερα της προκαταρκτικής εκτίμησης στις 54,7 μονάδες έναντι 55 μονάδων τον Απρίλιο.

Στο εταξύ, οι αποδόσεις στα ευρωπαϊκά ομόλογα σημειώνουν πτώση λόγω των απογοητευτικών στοιχείων πληθωρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα