Μέι: Θα ζητήσω μικρή παράταση για να αποφασίσει το κοινοβούλιο

Είμαι εδώ για να συζητήσω με τους ομολόγους μου το αίτημα για μικρή παράταση έως τον Ιούνιο, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προσερχόμενη στη σύνοδο κορυφής για το Brexit στις Βρυξέλλες.

Μια μικρή παράταση θα δώσει τον χρόνο για να γίνει μια τελική επιλογή, δήλωσε η Μέι. Είναι σημαντικό, πρόσθεσε, το κοινοβούλιο να υλοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Τώρα είναι η ώρα για να αποφασίσει το κοινοβούλιο, δήλωσε, σημειώνοντας ότι μια μικρή παράταση θα δώσει την ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Πραγματικά ελπίζω ότι θα φύγουμε με μια συμφωνία, συμπλήρωσε η Μέι.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα δημοσίευμα της Guardian ανέφερε ότι οι πρεσβευτές της ΕΕ σε συνάντηση που είχαν αργά το βράδυ της Τετάρτης συμφώνησαν ότι οι κίνδυνοι να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο κράτος μέλος μετά τις 23 Μαΐου, όταν πρόκειται να διεξαχθούν οι εκλογές για την Ευρώπη, είναι υπερβολικά υψηλοί.

Για αυτό το λόγο σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αρχηγοί των κρατών-μελών αναμένεται να θέσουν νέα ημερομηνία αποχώρησης το αργότερο στις 22 Μαΐου

Keywords
Τυχαία Θέματα