Μεικτό κλείσιμο στην Ασία εν αναμονή του αμερικανικού πληθωρισμού

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, μετά τη χθεσινή πτώση στη Wall Street και ενώ οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφηκαν στις μεγάλες εταιρείες παραγωγής χάλυβα, λόγω της επιβολής δασμών από τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Πιστεύουμε ότι τα προϊόντα χάλυβα από Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη,

Νότια Αφρική, Αυστραλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αργεντινή βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο αποκλεισμού από την αμερικανική αγορά», αναφέρει η εταιρεία ερευνών ενέργειας Wood Mackenzie. «Οι χώρες αυτές είναι οι λιγότερο πιθανές να εξαιρεθούν από τους δασμούς και οι εξαγωγές τους έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα αποκλεισμού».

Στα ταμπλό, με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 144,07 μονάδων (+0,66%), στις 21.968,10 μονάδες, παρά τις νέες εξελίξεις στο σκάνδαλο με την αγοραπωλησία γης που έπληξε την κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε. Οι εταιρείες χάλυβα JFE Holdings και Nippon Steel με απώλειες 0,68%.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix έκλεισε με άνοδο 9,73 μονάδων (+0,56%), στις 1.751,03 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 έκλεισε με πτώση 0,36% . Η Bluescope Steel είχε απώλειες 1,51% και η Rio Tinto 1,96%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi με άνοδο 0,42%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai composite έκλεισε με πτώση 0,46%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με πτώση 0,22%.

Ράλι για τις κινεζικές τράπεζες με την Αγροτική Τράπεζα της Κίνας (ABC) που είναι η τρίτη μεγαλύτερη της χώρας και του κόσμου, να κλείνει με άνοδο 5% στο Χονγκ Κονγκ και 2,48% στο χρηματιστήριο της Κίνας. Χθες ανακοίνωσε πως θα συγκεντρώσει 100 δισ. γουάν ή 15,8 δισ. δολ. μέσω private placement. Υποστηρικτής της μεταξύ άλλων το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας.

Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν τη νομισματική πολιτική της Fed.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters εκτιμούν ότι ο δομικός πληθωρισμός τιμών καταναλωτή θα ανέλθει στο 1,8% για τον Φεβρουάριο, στα ίδια επίπεδα δηλαδή με τον Ιανουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα