Μια γυναίκα παίρνει τη θέση του Έλον Μασκ στο ΔΣ της Tesla

Την Τετάρτη το βράδυ, η Tesla ανακοίνωσε πως η Ρόμπιν Ντένολμ παίρνει τη θέση του Έλον Μασκ στην προεδρία του ΔΣ της εταιρείας.

Προκειμένου να αναλάβει τα νέα της καθήκοντά, η Ντκαι Επικεφαλής Στρατηγικής της Telstra, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, μετά από μια περίοδο 6 μηνών, ώστε να επικεντρωθεί στον απαιτητικό ρόλο που της ανατίθεται στην αμερικανική Tesla,

όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Μασκ είχε εντολή να αποχωρήσει από την προεδρία της Tesla στο πλαίσιο του διακανονισμού του με την αμερικανική Επιτροπή κεφαλαιαγοράς, μετά τα περιβόητα τουίτ του τον περασμένο Αύγουστο, στα οποία εξέφραζε την πρόθεσή του να κάνει ιδιωτική την Τesla αποσύροντάς την από το Χρηματιστήριο, με τιμή μετοχής στα 420 δολ. έχοντας προηγουμένως εξασφαλίσει κεφάλαια.

Η μετοχή της Tesla που έκλεισε στα 348,16 δολ., είχε χάσει 25% έκτοτε αλλά άρχισε να ανακάμπτει, κυρίως όταν ανακοίνωσε τα καλύτερα τριμηνιαία κέρδη στην ιστορία της.

Το γ' τρίμηνο ανακοίνωσε έσοδα 6,8 δισ. δολ. και κέρδη 312 εκατ. δολ.

Εκπρόσωπος της Tesla αναφέρει μέσω e-mail στο CNBC, ότι μόλις η Ντενόλμ φύγει από την Telstra θα λαμβάνει 8.000 stock options (δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών) κάθε χρόνο και μισθό 300.000 δολαρίων. Να σημειωθεί ότι από το 2014 είναι ανεξάρτητη διευθύντρια στο ΔΣ της Tesla. Παλιότερα είχε εργαστεί σε επιτελικές θέσεις της Juniper Networks, της Sun Microsystems, της Toyota και της Arthur Andersen & Co.

Keywords
Τυχαία Θέματα