Ν. Παππάς: «Στόχος η 100% κάλυψη με οπτικές ίνες»

του Δημητρίου Πόγκα

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ. Με την επίσκεψη της Περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου, συνεχίστηκε την Τετάρτη η λειτουργία του εθνικού περιπτέρου στη μεγάλη έκθεση τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας Mobile World Congress.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στην Βαρκελώνη με δύο στελέχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Παναγιώτη Αθανασιάδη

και τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Σωτήρη Νικολαρόπουλο. Επιπλέον, χρηματοδοτεί τη συμμετοχή δύο εταιρειών της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του ΕΒΕΑ. Πρόκειται για τις Cross Mobile και Accesspal.

«Η ψηφιακή πολιτική αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η παρουσία και συμμετοχή σε συνέδρια και συναντήσεις, όπως στη Βαρκελώνη. Δεν πρόκειται για αποσπασματική συμμετοχή, αλλά για συνειδητή επιλογή, η οποία εντάσσεται σε σειρά παρουσιών και σε άλλες σημαντικές εκδηλώσεις με το ίδιο αντικείμενο», ανέφερε η Ρένα Δούρου σε δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους.

«Στόχος μας είναι η ενσωμάτωση των απαραίτητων γνώσεων και της εμπειρίας για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Για αυτό έχουμε επιλέξει τη συνέργεια με τους φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, όπως το Enterprise Greece και το ΕΒΕΑ», συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς επισκέφθηκε τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου και σε συνομιλία που είχε αργότερα με τους δημοσιογράφους εξέφρασε τον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για οργάνωση της δημόσιας παρέμβασης με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε «όλοι οι Έλληνες να έχουν πρόσβαση στις συνδέσεις υψηλής ταχύτητας» και στις υπηρεσίες που αυτές εξυπηρετούν (τηλεϊατρική, πληροφόρηση, γεωργία ακριβείας, πολιτική προστασία).

«Επειδή η χώρα μας έχει μία πολύ ιδιαίτερη γεωγραφική θέση και ανάγλυφο, η μέριμνα πρέπει να είναι πολύ ισχυρή από μεριάς της Πολιτείας. Η συνταγή για να μείνουν περιοχές της χώρας πίσω από το νέο κύμα ανάπτυξης είναι ακριβώς να τις αφήσουμε εκτός συνδέσεων υψηλής ταχύτητας. Τότε θα έχουν μπει βάσεις για καινούριες και εντεινόμενες περιφερειακές ανισότητες», τόνισε ο Ν. Παππάς.

Μάλιστα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων υπογράμμισε ότι στόχος θα πρέπει να είναι η κάλυψη 100% από δίκτυο οπτικών ινών, στο πρότυπο άλλων χωρών, με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και η συνέργεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

«Χρειάζεται εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός που να συμπεριλαμβάνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις και το συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων», ανέφερε ο Ν. Παππάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα