ΝΔ: Ό,τι έχουμε να πούμε θα το πούμε στη Βουλή
Την τακτική της «συνειδητής υποβάθμισης» της συνάντησης με τον πρωθυπουργό επέλεξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να καταδείξει το έλλειμμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.
Τα παγωμένα χαμόγελα στην υποδοχή, τα ψυχρά λόγια που αντηλλάγησαν μπροστά στις κάμερες και περισσότερο η ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι για τα αποτελέσματα του Eurogroup ό,τι είναι να ειπωθεί θα ειπωθεί στη Βουλή
Προκειμένου, μάλιστα, να γίνει σαφέστερη η διάθεση της γαλάζιας ηγεσίας για να υποβαθμίσει την επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, πηγές τις Πειραιώς επέμεναν ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ ικανοποίησε τη θεσμική υποχρέωση που είχε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός και πέραν τούτου ουδέν».
Στο ίδιο πλαίσιο, αποχωρώντας από το πρωθυπουργικό γραφείο έπειτα από 30λεπτη παρουσία, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε δηλώσεις, ενώ και οι συνεργάτες του απέφευγαν να δίνουν τροφή για περαιτέρω και στα ερωτήματα για τα όσα διημείφθησαν στο τετ α τετ περιορίζονταν να πουν ότι «δεν υπάρχει τίποτε περισσότερο από τον προκαταρκτικό διάλογο» που είχαν οι δύο πολιτικοί λίγο πριν κλείσουν οι κάμερες.
«Για το μεν ζήτημα της οικονομίας και της εξέλιξης της διαπραγμάτευσης, θα έχουμε, εξάλλου, την ευκαιρία να τα πούμε στη Βουλή και νομίζω ότι ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς έγινε», είχε αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Για τα ζητήματα τώρα της εξωτερικής πολιτικής, για το ζήτημα του Κυπριακού, είμαι πάντα στην διάθεση της κυβέρνησης για οποιαδήποτε πρόσθετη ενημέρωση, πέραν αυτών που ήδη γνωρίζουμε έχουμε εξελίξεις μπροστά μας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και με «κοφτό» τρόπο κατέληξε: «Αν υπάρχουν, όμως, ζητήματα τα οποία πρέπει να τα γνωρίζω κατ' ιδίαν, είμαι έτοιμος να ακούσω».
Συνάντηση με τους ανθρώπους του τουρισμού
Θέλοντας, πάντως, να σηματοδοτήσει τη χαμηλή σημασία που είχε για εκείνον η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ ακολούθησε το πρόγραμμα του και φεύγοντας από το Μαξίμου μίλησε σε γεύμα που παρέθεσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του, επεσήμανε ότι στις προτεραιότητες του προγράμματος της ΝΔ για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού είναι η απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας, η προώθηση του ανταγωνισμού όπου αυτό είναι εφικτό, καθώς και ο περιορισμός του κανονιστικού αποτυπώματος του Κράτους και της γραφειοκρατίας στα απολύτως απαραίτητα.
«Είμαστε σε μια κοινή γραμμή πλεύσης στα πιο σημαντικά ζητήματα που είναι η φορολογία, η διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος, καθώς και στα ζητήματα μιας έξυπνης πολιτικής χρήσεων γης, η οποία θα προστατεύει το περιβάλλον, αλλά θα αναγνωρίζει, ταυτόχρονα, και τις εθνικές ιδιαιτερότητες», είπε απευθυνόμενος στους συνδαιτυμόνες του.
«Πέραν της κεντρικής φιλοσοφίας και στρατηγικής υπάρχουν πολλά μικρά ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα, που μπορούν να λυθούν, εφόσον καταγραφούν και υπάρχει η βούληση από την Πολιτεία», πρόσθεσε. «Γι' αυτό», συνέχισε, «ζητώ διαρκώς από τους συνεργάτες μου να μαζεύουμε όλες αυτές τις εκκρεμότητες και να τις κωδικοποιούμε... Να γνωρίζουμε τα ζητήματα καλά. Να φύγουμε από τα ωραία λόγια που ακούτε συχνά και να πάμε στην εξειδίκευση των πραγμάτων».
«Αποκλιμάκωση φορολογικών συντελεστών»
Αναφερόμενος στη φορολογία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε: «Η άποψή μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε κατά της εφαρμογής του τέλους διανυκτέρευσης, αλλά και υπέρ της αποκλιμάκωσης των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη των επιχειρήσεων, άρα και των τουριστικών επιχειρήσεων.... Ο Φ.Π.Α. θα εξεταστεί όταν θα έχουμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο». Και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι μια τολμηρή πολιτική μεταρρυθμίσεων μπορεί να μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στα πρωτογενή πλεονάσματα».
Ειδικότερα για τον τουρισμό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Πιστεύουμε στη διασύνδεση τουρισμού και πολιτισμού. Ο πολιτισμός είναι το μεγάλο ανεκμετάλλευτο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, που μας επιτρέπει να πετύχουμε διεύρυνση της τουριστικής περιόδου 12 μήνες το χρόνο. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια στη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε πεδία που, για πολλά χρόνια, τα θεωρούσαμε ταμπού... Δεν έχω τέτοιες αναστολές. Η δουλειά πρέπει να γίνεται. Συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά, όπως στον τομέα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου».
Πηγή: protothema.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Θα σταματήσουμε να τρώμε τηγανητές πατάτες;
- Γιατί η Ελλάδα παράγει πτυχιούχους χωρίς αντίκρισμα!
- Θερινό ηλιοστάσιο: Η μεγαλύτερη ημέρα του έτους
- Σοφόν... το ασαφές: Πλησιάζει η ώρα της σύγκρουσης
- Πώς θα λυθεί το πρόβλημα των Ρομά
- Προς ακύρωση λόγω... λαθών 450.000 ειδοποιητήρια για ανασφάλιστα οχήματα
- Φόρο κληρονομιάς για τα γκρεμισμένα σπίτια συγγενών τους καλούνται να πληρώσουν κάτοικοι του Αματρίτσε
- «Kαίνε» τα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων - Στα 935 ευρώ ο μέσος φόρος
- Το SPD του Σουλτς «μπλοκάρει» τη δόση για μια εβδομάδα
- Ερχεται εξόφληση απλήρωτων εργαζόμενων μέσω… ΕΣΠΑ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις New Money
- Προς ακύρωση λόγω... λαθών 450.000 ειδοποιητήρια για ανασφάλιστα οχήματα
- Το SPD του Σουλτς «μπλοκάρει» τη δόση για μια εβδομάδα
- Τα νέα σχέδια για ακόμη ένα εγκαταλελειμμένο ΞΕΝΙΑ
- «Θερμό» καλοκαίρι με τα σκουπίδια στους δρόμους
- Τέλος στην πλαστική σακούλα από τις αρχές του 2018
- Υπό ελληνικό έλεγχο το 25% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενόπλοιων
- Κατά μέτωπο επίθεση Φώφης κατά Τσίπρα
- Πόσους θεολόγους και πόσους managers για κοινωνικές επιχειρήσεις χρειαζόμαστε;
- ΝΔ: Ό,τι έχουμε να πούμε θα το πούμε στη Βουλή
- Το κόστος της πολιτικής διαπραγμάτευσης
- Τελευταία Νέα New Money
- ΝΔ: Ό,τι έχουμε να πούμε θα το πούμε στη Βουλή
- Κατά μέτωπο επίθεση Φώφης κατά Τσίπρα
- «Θερμό» καλοκαίρι με τα σκουπίδια στους δρόμους
- Τα νέα σχέδια για ακόμη ένα εγκαταλελειμμένο ΞΕΝΙΑ
- Υπό ελληνικό έλεγχο το 25% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενόπλοιων
- Τέλος στην πλαστική σακούλα από τις αρχές του 2018
- Επί τάπητος σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο η συμφωνία
- Το SPD του Σουλτς «μπλοκάρει» τη δόση για μια εβδομάδα
- Πόσους θεολόγους και πόσους managers για κοινωνικές επιχειρήσεις χρειαζόμαστε;
- Το κόστος της πολιτικής διαπραγμάτευσης
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Ο λαϊκισμός ως εκφυλιστικό σύμπτωμα της πολιτικής
- Κυπριακό: Το προσχέδιο του κοινού εγγράφου παραδίδει ο Άιντε
- Λιβανέζος πρώην υπουργός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη
- Ενισχύεται το γεν
- Ψαλίδι έως 23% στις συντάξεις του Δημοσίου
- Τσίπρας και αρχηγοί συμφώνησαν ότι διαφωνούν- Υπουργικό για... (νέα) φυγή προς τα μπρος
- Επιστροφή του ΟΠΑΠ πάνω από τα 10 ευρώ στο Χ.Α.
- Γιατί η Ελλάδα παράγει πτυχιούχους χωρίς αντίκρισμα!
- Εν αναμονή αποφάσεων για τα ανασφάλιστα οχήματα-Ποιες λύσεις εξετάζονται