Ντομπρόβσκις: Εφαρμόστε το πρόγραμμα για να συνεχίσει η χρηματοδότηση

«Ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα αποτελέσει σήμα για επιστροφή στη σταθερότητα», εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Οι ελληνικές αρχές οφείλουν να προωθήσουν τα μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων, στους οποίους συμφώνησαν το καλοκαίρι, προκειμένου να υπάρξει εκταμίευση χρημάτων, ανεξάρτητα από το πως θα εξελιχθεί η προσφυγική κρίση, όπως ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Πάντως παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα

αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες λόγω της προσφυγικής κρίσης, αλλά προσέθεσε ότι αυτό δεν απαλλάσσει τη χώρα από τις υποχρεώσεις της.

«Αναγνωρίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις και χρειάζεται βοήθεια για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος, όμως, αυτό δεν συνδέεται με την εφαρμογή του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί», υποστήριξε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση των ελληνικών τραπεζών υποστήριξε ότι υπάρχει μία «σημαντική» επιστροφή καταθέσεων, ενώ το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει καταγραφεί και αντιμετωπίζεται.

«Θα πρέπει να υπάρξει μία ομαλή μετάβαση προς την πρώτη αξιολόγηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε εμείς να κινηθούμε πιο γρήγορα από την ελληνική κυβέρνηση. Είναι, ταυτόχρονα, ολοφάνερο ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα αποτελέσει ένα σαφές μήνυμα ότι στη χώρα έχει επιστέψει η χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα