Ντράγκι: Εξετάζει τη διάθεση επιπλέον €3 δισ. για να καλύψει το κόστος από την ενεργειακή κρίση

Το ενδεχόμενο να διαθέσει επιπλέον κεφάλαια τον χειμώνα, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος από τις αυξήσεις που έχει προκαλέσει η ενεργειακή κρίση εξετάζει ο Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι συζήτησε την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει ένα σημαντικό ποσό, ύψους τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ, που έχει αποταμιευτεί από τον προϋπολογισμό του 2021, με σκοπό τη στήριξη των καταναλωτών από το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος.

Όπως ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες

ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες, το ποσό αυτό θα προστεθεί στα 2 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού 2022 και σε άλλα 800 εκατ. ευρώ που η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να διαθέσει.

Η τελική απόφαση για το ποσό αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Η Ιταλία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αντιμετωπίζει μεγάλη αύξηση στις τιμές που έχει προκαλέσει η ενεργειακή κρίση. Η συμβουλευτική εταιρεία Nomisma εκτιμά ότι χωρίς την παρέμβαση της κυβέρνησης, οι λογαριασμοί φυσικού αερίου μπορεί να αυξηθούν περίπου κατά 50% τον Ιανουάριο.

Για να αντισταθμίσει την αύξηση στις τιμές, η Ιταλία τον Ιούνιο διέθεσε 1,2 δισ. ευρώ και περισσότερα από 3 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, η κυβέρνηση Ντράγκι έχει ζητήσει από την ΕΕ να μελετήσει μεσοπρόθεσμες λύσεις για την αντιμετώπιση των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος.

Εξάλλου, η πρόσφατη εκτίναξη των τιμών στη Βρετανία ανάγκασε αρκετές εταιρείες να μειώσουν την παραγωγή τους και να ζητήσουν κρατική βοήθεια, γεγονός που αποτελεί ένδειξη για τις πιθανές συνέπειες που θα υπάρξουν αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα: Ψηφιακά από Δευτέρα οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών

Θα μπει η Porsche στο χρηματιστήριο; Ποια είναι η αξία της;

Apple: Σταματά την παραγωγή iPhone για τις γιορτές

Keywords
Τυχαία Θέματα