Ο μάνατζερ, το κανάλι και τα λεφτά!!!

Για να σας πω την μαύρη μου αλήθεια, η δήλωση με ξάφνιασε… Τι μπορεί να σημαίνει άραγε όταν ο επικεφαλής ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας δηλώνει νέτα σκέτα πως η κίνηση – η συγκεκριμένη επιλογή- δεν έγινε για τα λεφτά;

Στη δική μου ανάγνωση το πρώτο πράγμα που σημαίνει είναι ο μάνατζερ διαθέτει πέραν όλων των άλλων, που αυτονόητα παραλείπονται, το θάρρος για να εκστομίσει κάτι

τέτοιο σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας. Σε μια δεύτερη – πολύ πιο ψύχραιμη – ανάγνωση εκείνο που μπορεί να πεις και να αναγνωρίσεις είναι ότι ο μάνατζερ νιώθει ο ίδιος ασφαλής στη σχέση του με τους μετόχους ή ακριβέστερα με εκείνους τους μετόχους που κάνουν κουμάντο στον όμιλο.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με την σειρά τους. Ο επικεφαλής του μάνατζμεντ του Ομίλου ΟΤΕ ο Μιχάλης Τζαμάζ μιλώντας στην διάρκεια της παρουσίασης του OTE History, ενός νέου θεματικού καναλιού της συνδρομητικής πλατφόρμας ΟΤΕ TV ξεκαθάρισε ότι το κανάλι δεν έγινε για να βγάλει σώνει και ντε λεφτά. Μια δήλωση που είναι αλήθεια πως και ξάφνιασε και πως παραξένεψε όλους όσοι έτυχε να την ακούσουν από πρώτο χέρι… Σκέφτηκα τα λόγια του Τζαμάζ, μέτρησα και τα δεδομένα της όλης προσπάθειας που απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό που πληρώνει κάθε μήνα για να δει ένα πρόγραμμα από ταινίες, σειρές και αθλητικά γεγονότα/συναντήσεις κ.α και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Ο Τζαμάζ ήθελε να βρει ένα τρόπο για να υπερασπισθεί με καθαρό τρόπο – όπως άλλωστε της ανήκει και της πρέπει- μια επιλογή που στον ευρύτερο τηλεοπτικό χώρο θεωρείται χαμένη από χέρι!!!

Μια επιλογή κόντρα στις κατεστημένες νοοτροπίες για το τι «ταΐζουμε» το ελληνικό κοινό – κόντρα στη κουλτούρα του «πρωινών νοικοκυρών» και του «μεσημεριανού κουτσομπολιού».

Ναι, έχει αξία ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα να υπάρχει ένα θεματικό κανάλι – έστω και σε μια συνδρομητική πλατφόρμα- που να επενδύει σε πρόγραμμα ελληνικής παραγωγής για την Ιστορία και τον Πολιτισμό.

Πέραν όλων αυτών η επιλογή Τζαμάζ έρχεται να αναδείξει και μια διαφορετική προσέγγιση στη έτσι και αλλιώς μίζερη ελληνική πραγματικότητα και να φωτίσει πλευρές και δεδομένα της αγοράς που ορισμένοι εκ των αρμοδίων εξακολουθούν να θέλουν να αγνοούν. Μια πραγματικότητα που «λέει» ότι σήμερα πάνω από 1 εκατομμύριο Ελληνες εξακολουθούν να πληρώνουν ένα σεβαστό ποσό το μήνα για ένα περιεχόμενο που δεν βρίσκουν στα ελεύθερα κανάλια – ούτε καν στην χρηματοδοτούμενη από τους φόρους τους κρατική τηλεόραση. Μια πραγματικότητα που «λέει» πως το παιχνίδι δεν παίζεται στα πάνελ της «αερολογίας» του κάθε πικραμένου αλλά στο …σπίτι μας, στο κομμάτι της οικιακής ψυχαγωγίας. Μια πραγματικότητα που «λέει» πως οι πολιτικές για την τηλεόραση είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε σε πολιτικούς που έρχονται και παρέρχονται…

Keywords
Τυχαία Θέματα