Ο Πύργος του Πειραιά και το ΜΙΝΙΟΝ σκόρπισαν λάμψη

Sponsored Content

Μεγάλες εκπλήξεις περίμεναν αυτά τα Χριστούγεννα όσους έκαναν τις βόλτες και τα ψώνια τους στην Αθήνα και στον Πειραιά.

Κτήρια εγκαταλελειμμένα που συμπλήρωναν επί σειρά ετών το γκρίζο και μουντό τοπίο των πόλεων, φωταγωγήθηκαν και σκόρπισαν λάμψη και αισιοδοξία.

Ο λόγος για τον επιβλητικό Πύργο του Πειραιά

και το κτήριο που φιλοξενούσε το πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ. Τα κτήρια – τοπόσημα έβαλαν τα γιορτινά τους και συγκέντρωσαν τα φλας αλλά και τα βλέμματα των περαστικών, καταφέρνοντας να γίνουν αυτό που λέμε «talk of the town».

Την πρωτοβουλία για τη φωταγώγηση των κτηρίων ανέλαβε η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων DIMAND, η οποία με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής τους επιδιώκει να τους δώσει ξανά ζωή. Τα πρώτα άκρως εντυπωσιακά δείγματα μας προϊδεάζουν για το τι θα ακολουθήσει.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο Πύργος που αποτελεί το ψηλότερο κτήριο του Πειραιά και το δεύτερο ψηλότερο στην Ελλάδα, έστεκε για περισσότερα από 40 χρόνια σαν ένας κοιμισμένος γίγαντας, όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν, για να συναντήσει σήμερα τον ενθουσιασμό όλων όσων τον βλέπουν φωταγωγημένο να δεσπόζει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Παρόμοια ήταν και η κατάσταση που επικρατούσε στο κτήριο που φιλοξενούσε το ΜΙΝΙΟΝ στην πλατεία Ομονοίας. Το πρώην πολυκατάστημα το οποίο έχει συνδεθεί με τις παιδικές και κυρίως χριστουγεννιάτικες μνήμες όλων μας και καταστράφηκε τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου του 1980 από εμπρησμό, φωταγωγήθηκε λίγες ημέρες πριν, προκαλώντας συγκίνηση και θαυμασμό.

O Πύργος Πειραιά και το ΜΙΝΙΟΝ, εντάσσονται στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της DIMAND να μεταμορφώνει σημαντικά κτήρια, συμβάλλοντας θετικά στο σύγχρονο αποτύπωμα της πόλης, αναβαθμίζοντας ολόκληρες γειτονιές πάντα με σεβασμό στα χαρακτηριστικά τους και στο περιβάλλον.

Το σχέδιο της πλήρους ανακατασκευής των δύο κτηρίων – τοπόσημων προβλέπει σύγχρονα, πρότυπα βιοκλιματικά κτήρια γραφειακών και εμπορικών χώρων καθώς και κατοικιών ενδεχομένως, που θα ξεπερνούν ύψιστους περιβαλλοντικούς στόχους και ταυτόχρονα θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας.

Αν κρίνουμε από την σημερινή ελκυστική και μοντέρνα εικόνα των ιστορικών αυτών κτηρίων μετά τη φωταγώγησή τους αλλά και από την εξέλιξη των εργασιών, ανυπομονούμε να τα δούμε ολοκληρωμένα, να γεμίζουν ξανά με κόσμο και φως.

Keywords
Τυχαία Θέματα