Ο Σαλβίνι δεν θέλει τα σαουδαραβικά κεφάλαια στη La Scala

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, προέτρεψε την Όπερας La Scala του Μιλάνου τη Δευτέρα να απορρίψει μια προσφορά από τη Σαουδική Αραβία για επένδυση κεφαλαίων στο διάσημο θέατρο.

Το υπουργείο Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας προσφέρει μια πενταετή συμφωνία συνεργασίας με την La Scala αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρόταση έχει προκαλέσει μια σειρά έντονων

αντιδράσεων, με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μερικούς πολιτικούς να υποστηρίζουν ότι ένας από τους πιο διάσημους πολιτιστικούς θεσμούς της Ιταλίας πρέπει να αποφεύγει χρήματα από τη Σαουδική Αραβία, ένα βαθιά συντηρητικό μουσουλμανικό βασίλειο που κατηγορείται για επανειλημμένες παραβιάσεις δικαιωμάτων.

Ο Σαλβίνι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα ήθελε να προχωρήσει αυτή η συμφωνία.

«Θα προτιμούσα να μη εμπλακούν ορισμένοι άνθρωποι και η La Scala να παραμείνει ελεύθερη, ανεξάρτητη και αυτόνομη», είπε. «Εάν οι Ελβετοί επιθυμούσαν να επενδύσουν στη La Scala, δεν θα είχαμε πρόβλημα», τόνισε.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που ο Σαλβίνι, επικεφαλής του ακροδεξιού Κόμματος της Λέγκας, έχει βάλει στο στόχαστρο τη Σαουδική Αραβία.

Τον Ιανουάριο, ο Σαλβίνι καταδίκασε τους «αηδιαστικούς» περιορισμούς που επιβλήθηκαν στις γυναίκες που ελπίζουν να δουν τον τελικό της ιταλικής Supercoppa, η οποία διοργανώθηκε στην αρχή της χρονιάς στη Σαουδική Αραβία.

Το ΔΣ της Όπερας La Scala πρόκειται να συζητήσει την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας στη συνάντησή του σήμερα, 18 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα