Ο Τραμπ λέει ότι έχει την «τέλεια εναλλακτική» στην εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει μια «εξαιρετική» εναλλακτική λύση σε μια πιθανή εμπορική συμφωνία με την Κίνα, καθώς Κινέζοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι πρόκειται να συναντηθούν αργότερα απόψε στην Ουάσινγκτον για τις διαπραγματεύσεις της εμπορικής συμφωνίας.

«Θα δουν τι μπορούν να κάνουν», δήλωσε ο Τραμπ για τους αντιπροσώπους των δύο πλευρών μετά από μια εκδήλωση στο Λευκό Οίκο. «Αλλά η εναλλακτική μας είναι εξαιρετική», είπε ο πρόεδρος στους δημοσιογράφους

του Λευκού Οίκου.

«Είναι μια εναλλακτική λύση για την οποία έχω μιλήσει εδώ και χρόνια, θα κερδίσουμε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Δεν κερδίσαμε ποτέ ούτε δέκα σεντς από την Κίνα», δήλωσε ο Τραμπ. «Και νομίζω ότι θα είναι μια πολύ δυνατή μέρα, ειλικρινά, αλλά θα δούμε», πρόσθεσε.

«Ήταν δική τους ιδέα να επιστρέψουν (σ.σ. στην Ουάσιγκτον)», είπε ο Τραμπ.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι ενδέχεται να είναι δυνατό για την Κίνα και τις ΗΠΑ να επιτύχουν συμφωνία αυτή την εβδομάδα. «Είναι δυνατό να το κάνουμε, είναι όλοι εδώ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ένας από τους πιο σεβαστούς άνδρες, ένας από τους υψηλότερους αξιωματούχους στην Κίνα, έρχεται», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν θα μιλήσει με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping, ο Τραμπ είπε: «Λοιπόν, μόλις μου έγραψε ένα όμορφο γράμμα, μόλις το έλαβα και μάλλον θα μιλήσω μαζί του τηλεφωνικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα