ΟΤΕ: Ξεκινά το πρόγραμμα ιδίων μετοχών

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο ΟΤΕ το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, ύψους 90 εκατ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε απο την διοίκηση κατά το conference call με τους αναλυτές.

Σύμφωνα με την Εurobank equities, η διοίκηση επανέλαβε ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης κατά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη, αν και απέφυγε να δώσει συγκεκριμένο οδηγό ( guidance) για τα κέρδη προ χρηματοοικονομικών ebidta για το 2018.

Το management του ΟΤΕ

(κ. Μαζαράκης ) επίσης θα επιδιώξει να υποβαθμίσει τις προσδοκίες που αφορούν την αναχρηματοδότηση του ισολογισμού για την βραχυπρόθεσμη περίοδο. Από την πλευρά της η Euroxx χρηματιστηριακή αναφέρει ότι, τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμνήνου ήταν μικτά, αλλά οι προοπτικές για το 2018 είναι θετικές.

Απο την τηλεδιάσκεψη, η Euroxx ξεχώρισε τις θετικές τάσεις στην ελληνική κινητή τηλεφωνία που επικρατούν το 2018- ως προς τα έσοδα- ενω υπογραμμίζει οτι η αγορά της Ρουμανίας διαθέτει ακόμα προκλήσεις ( σ.σ καθώς παρατηρήθηκε μείωση στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας).

Η τιμή- στόχος της χρηματιστηριακής παραμένει στα 15,30 ευρώ, ενω όπως προσθέτει ο κ. Μαζαράκης ανέφερε ότι οι επενδύσεις κεφαλαίου, μετά το 2018 θα κινηθούν στα 630-650 εκατ. ευρώ, ανάλογα με την χρονιά. Η Axia χρηματιστηριακή σημειώνει ότι, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ένα ικαναποιητικό σετ αποτελεσμάτων μ' ένα προσαρμοσμένο Ebidta που κινήθηκε στο χαμηλότερο σημείο των προσδοκιών της αγοράς, αλλά σε πλήρη γραμμή με τις προσδοκίες της χρηματιστηριακής.

Δ.Π

Keywords
Τυχαία Θέματα