Πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω εμπορικών φόβων

Ελαφρώς πτωτικά άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές εξαιτίας των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας καθώς σε λίγα 24ωρα λήγει η διορία για την επιβολή εκατέρωθεν δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα αξίας 34 δισ. δολαρίων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 πριν λίγο υποχωρούσε κατά 0,16% στις 379,19 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε πτώση.

Στο Λονδίνο, ο FTSE100 με πτώση 0,31%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο -0,25%, στο Παρίσι ο CAC40 στο -0,10%, στο Μιλάνο

ο FTSE MIB με πτώση 0,13%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 ενισχύεται κατά 0,19%

Οι αγορές εστιάζουν στις εμπορικές εξελίξεις καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως οι διαμάχες που υπάρχουν μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μπορεί σύντομα να εκτροχιάσουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Νωρίτερα, στην Ασία οι αγορές υποχώρησαν λόγω ανησυχιών για την εκδήλωση ενός κανονικού εμπορικού πολέμου. Ο διευρυμένος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 0,2% νωρίτερα.

Στη Wall Street οι αγορές έκλεισαν επίσης με πτώση ενόψει των σημερινών εορτασμών γαι τη Μέρα Ανεξαρτησίας. Πιέσεις αντιμετώπισαν κυρίως οι μετοχές τεχνολογίας, με τη Facebook να υποχωρεί πάνω από 2% μετά από ρεπορτάζ της Washington Post ότι διευρύνθηκε η ομοσπονδιακή έρευνα για τη διαρροή στοιχείων χρηστών της Facebook από την Cambridge Analytica.

Keywords
Τυχαία Θέματα