Πιέσεις στο ευρώ μετά τα στοιχεία PMI

Συνεχίζει να μετρά απώλειες η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, μετά τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα σε Ευρωζώνη, Γερμανία και Γαλλία.

Μετά την ανακοίνωση του γερμανικού και του γαλλικού PMI που υπολείπονται των προβλέψεων, και την υποχώρηση του PMI μεταποίησης και υπηρεσιών της Γαλλίας κάτω από το ορόσημο των 50

μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την ύφεση, και ο σύνθετος PMI Ευρωζώνης κατέγραψε σημαντική πτώση στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2014.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να ασκηθούν ισχυρές πιέσεις στο ευρώ που υποχωρεί κάτω από το 1,13 έναντι του δολαρίου και συγκεκριμένα στο 1,1293 σημειώνοντας απώλειες 0,6%.

Σημειώνεται ότι ο σύνθετος δείκτης PMI στη γερμανία σημείωσε οριακή πτώση στις 52,2 μονάδες, έναντι 52,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί τον ασθενέσθερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Σύμφωνα με τη Markit, η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2016, με τον δείκτη PMI να διαμορφώνεται στις 51,5 μονάδες, έναντι 51,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, μεγαλύτερη ήταν η επιβράδυνση της δραστηριότητας για τον κλάδο υπηρεσιών στη Γερμανία, με τον δείκτη να υποχωρεί στις 52,5 μονάδες, έναντι 53,3 μονάδων τον Οκτώβριο του 2018.

Tην ίδια ώρα, ο σύνθετος PMI της Γαλλίας υποχώρησε στις 49,3 μονάδες, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 μηνών. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η επιχειρηματιή δραστηριότητα της Γαλλίας εισέρχεται σε καθεστώς ύφεσης τα τελευταία δύο χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιέσεις, PMI,pieseis, PMI