Πιο διαλλακτική η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας, καθώς ο πληθωρισμός καταλαγιάζει...

Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας εμφανίστηκε την Τετάρτη με λιγότερο αυταρχικό τόνο, όταν έδωσε σήμα ότι είναι ανοικτή στην προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής, αν δεν επέλθουν οι κίνδυνοι για άνοδο του πληθωρισμού. Τα ομόλογα έκαναν ράλι.

Μόλις δύο μήνες μετά τη δήλωση ότι οι περικοπές των επιτοκίων ήταν "εκτός συζήτησης", ο διοικητής Urjit Patel δήλωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα "αντίστοιχων ενεργειών πολιτικής" εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί. Τα σχόλιά του διατυπώθηκαν, αφού η επιτροπή νομισματικής πολιτικής κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια

για μια δεύτερη συνεχή συνάντηση. Οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό για το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους μειώθηκαν μετά από μια απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου και μια ανάκαμψη της ρουπίας, καθώς η ανασφάλεια για τα περιουσιακά στοιχεία αυτής της αναδυόμενης αγοράς, υποχώρησε.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας, η οποία αύξησε τα επιτόκια δύο φορές κατά το τρέχον έτος, διατήρησε την πολιτική της "ελεγχόμενης σύσφιγξης" που επιτρέπει είτε τη συγκράτηση είτε την αύξηση (των επιτοκίων). Κατέγραψε μια αισιόδοξη προοπτική για την οικονομία παρά την πρόσφατη επιβράδυνση της ανάπτυξης και ανέφερε ακόμα τη μεταβλητότητα στις τιμές του πετρελαίου και των τροφίμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα