Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς βλέπουν την εισβολή Ρώσοι και Ουκρανοί που ζουν στην Ελλάδα (vid)

Με αγωνία και φόβο για τους συγγενείς και φίλους που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης στην Ουκρανία παρακολουθούν τις εξελίξεις τα μέλη της ουκρανικής και της ρωσικής κοινότητας στην Ελλάδα.

Στα γραφεία της ουκρανικής κοινότητας της Αθήνας τα τηλέφωνα χτυπούν ασταμάτητα.

«Είναι αρκετός ο κόσμος που θέλει να γυρίσει αλλά μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν Έλληνες ομογενείς που ανήκουν στον ουκρανικό στρατό και πολεμάνε

εκεί και μένουν στα σπίτια τους, είναι στις ειδικές δυνάμεις και κάθονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου», δηλώνει στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κοινότητας Ανατόλι Κουτσίρκο.

Η πρόεδρος της ουκρανικής κοινότητας βλέπει ότι η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα μέρα με τη μέρα και εκτιμά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα αντισταθούν σθεναρά απέναντι στα ρωσικά στρατεύματα.

«Όσο ξέρω τους Ουκρανούς πιστεύω ότι κανείς δεν θα επιτρέψει στον Πούτιν να πάρει ούτε ένα μέτρο γης της Ουκρανίας. Σήμερα με πήρε τηλέφωνο Ουκρανός που ζει στην Ελλάδα και μου είπε ‘Κατερίνα τι να κάνω; Σκέφτομαι να πάω στην Ουκρανία για να πολεμήσω», αναφέρει η πρόεδρος της ουκρανικής κοινότητας Κατερίνα Κουτσίρκα.

Ρώσοι που ζουν στην Αθήνα, σύμφωνα με τo ertnews, υποστηρίζουν ότι η απόφαση για αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ οφείλεται στην πρόθεση της Αμερικής για παρουσία του ΝΑΤΟ στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας.

Διαβάστε ακόμα:

Σταϊκούρας: Κατά 20 εκατ. ευρώ αυξάνονται τα μέτρα στήριξης για τους αγρότες

Σκάνδαλο εξαπάτησης μικροεπενδυτών μέσω call centers «σκιά» πάνω από το φιάσκο της …Rocket

«Απάτη» 1 στα 3 μεταχειρισμένα ΙΧ – Για ποιους χτυπά «καμπάνα» 6.011 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα