Προκαταρκτική έκθεση για τη συντριβή του 737 MAX δημοσιεύει σήμερα η Αιθιοπία

Η Αιθιοπία πρόκειται να εκδώσει μια προκαταρκτική έκθεση σήμερα για την αιτία της συντριβής του αεροσκάφους 737 MAX της Boeing σε πτήση της Ethiopian Airlines που σκότωσε 157 ανθρώπους τον περασμένο μήνα.

Η έκθεση θα εξεταστεί προσεκτικά για ενδείξεις για τυχόν ομοιότητες μεταξύ του ατυχήματος της 10ης Μαρτίου και μιας συντριβής της Lion Air το Οκτώβριο, επίσης αεροσκάφους 737 MAX,

που κόστισε τη ζωή σε 189 άτομα.

Το ρίσκο είναι υψηλό, με τη Boeing να προσπαθεί να διατηρήσει τις περισσότερες από 5.000 παραγγελίες για MAX 737. Οι ρυθμιστικές αρχές της αεροπορικής ασφάλειας αντιμετωπίζουν ερωτήσεις σχετικά με τον έλεγχο του αεροσκάφους · και οι αεροπορικές εταιρείες και οι οικογένειες των θυμάτων αναζητούν επίσης απαντήσεις - και ενδεχομένως αποζημίωση.

Οι αξιώσεις ευθύνης που σχετίζονται με την συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines και την παγκόσμια σχεδόν καθήλωση των μοντέλων 737 MAX θα μπορούσαν να είναι η μεγαλύτερη απαίτηση αεροπορικής αντασφάλισης εκτός του πολέμου, σύμφωνα με τον χρηματιστή Willis Re.

Ξεχωριστά, η Norwegian Air δήλωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Bjoern Kjos θα ταξιδέψει για να συναντηθεί με τη διοίκηση της Boeing στο Σιάτλ τη Δευτέρα.

Η Norwegian, η οποία έχει 18.737 μοντέλα Boeing MAX 8 στο στόλο της και έχει προγραμματιστεί να παραλάβει δεκάδες ακόμα τους ερχόμενους μήνες και χρόνια, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα ζητήσει αποζημίωση από την Boeing για την αναγκαστική καθήλωση των αεροσκαφών αυτού του τύπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα