Προσπάθεια ανάκαμψης για το πετρέλαιο

Σε χαμηλά άνω του ενός έτους υποχώρησαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, διευρύνοντας το sell off διάρκειας επτά εβδομάδων με τα προθεσμιακά συμβόλαια του αργού να εισέρχονται σε περιβάλλον bear market εν μέσω αυξανόμενων φόβων για υπερπροσφορά μαύρου χρυσού.

Το αμερικανικό αργό έκλεισε την Παρασκευή με πτώση $4,21 ή 7,7% στα 50,42 δολ/βαρέλι,στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2017. Σήμερα ωστόσο ανέκαμψαν κατά 1,31% ή 0,66 δολ.

στα 51,08 δολ/βαρέλι.

Το μπρεντ κατά τη Μαύρη Παρασκευή για το πετρέλαιο, υποχώρησε 3,66 δολάρια ή 5,9% στα 58,94 δολ/βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2017. Σήμερα η τιμή του ανέκαμψε κατά σχεδόν 2% ή 1,16 δολάρια στα 59,96 δολ/βαρέλι.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τα σημερινά κέρδη δεν μπορούν να καλύψουν τις απώλειες κατά σχεδόν 8% της περασμένης Παρασκευής, που οι traders ονόμασαν «Μαύρη Παρασκευή» για το πετρέλαιο.

Ο ανεξάρτητος οικονομικός αναλυτής από την Αυστραλία, Γκρεγκ ΜακΚένα αναφέρει ότι σημειώνεται μια «απόλυτη συνθηκολόγηση στις αγορές αργού πετρελαίου».

Η καθοδική πίεση προέρχεται από την αυξανόμενη προσφορά αλλά και την επιβράδυνση της ζήτησης που αναμένεται να οδηγήσει μεγάλη υπερπροσφορά πετρελαίου το 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα