Πρωτοφανής κινητοποίηση των εργαζομένων της Google κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης

Σε μια άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο προχωρούν σήμερα εκατοντάδες υπάλληλοι της Google σε περισσότερα από 20 γραφεία σε όλο τον κόσμο, αρχής γενομένης από το γραφείο της Google στη Σιγκαπούρη, με στόχο να καταδικάσουν «ένα περιβάλλον εργασίας που δεν λειτουργεί για όλους».

Οι διοργανωτές απαιτούν μεγαλύτερη διαφάνεια από την Google όσον αφορά τον τρόπο που διαχειρίζεται περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ ζητούν μεγαλύτερη ισότητα ευκαιριών. Επίσης απευθύνουν έκκληση για τον τερματισμό της αναγκαστικής διαιτησίας, κάτι που πρόκειται να καταστήσει ευκολότερη την προσφυγή των θυμάτων στη δικαιοσύνη.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι διοργανωτές θέλουν να τοποθετηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Ο γενικός διευθυντής της Google, Σουντάρ Πιτσάι, έχει ενημερώσει τους υπαλλήλους ότι θα στηρίξει το αίτημά τους να αναλάβουν νομική δράση.

«Αντιλαμβάνομαι την οργή και την απογοήτευση την οποία αισθάνεστε πολλοί από εσάς», ανέφερε σε email που απέστειλε σε όλους τους υπαλλήλους.

Ένα από τα στελέχη που κατηγορήθηκε για ακατάλληλη συμπεριφορά σε άρθρο των New York Times, ο Ρίτσαρντ Ντεβάλ, παραιτήθηκε την Τρίτη.

Οι διαδηλωτές τονίζουν ωστόσο ,πως για κάθε περιστατικό που καταγγέλλεται στα μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν «χιλιάδες ακόμα, σε κάθε επίπεδο στην εταιρεία».

Η οργή στην εταιρεία γιγαντώθηκε την τελευταία εβδομάδα όταν έγινε γνωστό ότι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος έλαβε αποζημίωση 90 εκατ δολαρίων φεύγοντας από την εταιρεία παρότι υπήρχε, σύμφωνα με την κρίση της Google, μια «αξιόπιστη» κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση που είχε διατυπωθεί εις βάρος του. Ο Άντι Ρούμπιν, γνωστός και ως «ο δημιουργός» του Android, αρνείται τις κατηγορίες.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η εταιρεία προχώρησε στην απόλυση 48 εργαζομένων της μέσα σε διάστημα δύο ετών με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης. Σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που έστειλε ο επικεφαλής της εταιρείας στους υπαλλήλους της, εκ των 48 απολυθέντων οι 13 ήταν υψηλόβαθμοι. Ο Σουντάρ Πιτσάι, πάντως, δεν έδωσε τα ονόματα στη δημοσιότητα και διαβεβαίωσε ότι κανείς από αυτούς δεν έλαβε αποζημίωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα