Πτωτικά οι ευρωαγορές με φόντο τις συνομιλίες για το παγκόσμιο εμπόριο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τα γεωπολιτικά και τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 με πτώση 0,28% και τους περισσότερους κλάδους σε αρνητικό πρόσημο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο δείκτης κατευθύνεται προς την όγδοη εβδομάδα κερδών.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 με πτώση 0,18%, στη Φραγκφούρτη ο DAX στο -0,12%, ο γαλλικός CAC υποχωρεί 0,23%, o ιταλικός FTSE MIB με απώλειες 0,29%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 υποχωερί

0,27%

Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει ο τομέας τηλεπικοινωνιών που υποχωρεί κατά 1%. βαρίδι για τον κλάδο η μετοχή της Altice, με πτώση 2% μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησής της. Πτώση 1,4% για την Telecom Italia μετά την υποβάθμισή της από τη Berenberg.

Από την άλλη, η Ubisoft ενισχύθηκε κατά 6% μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Στον αντίποδα, η γνωστή φίρμα ρολογιών Richemont με πτώση μεγαλύτερη του 7% λόγω των απογοητευτικών πωλήσεων.

Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα, η AstraZeneca ανακοίνωσε πτώση 37% στα κέρδη α' τριμήνου. Η μετοχή υποχώρησε πάνω από 2%.

Γενικότερα το κλίμα στις αγορές επηρέασαν τα σχόλια Τραμπ ότι δεν βλέπει αίσιο τέλος στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας. Από την άλλη, φαίνεται να δίνει οικονομικά ανταλλάγματα και εγγυήσεις ασφάλειας στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας προκειμένου να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Στο επίκεντρο επίσης και σήεμρα η αγορά ομολόγων, καθώς χθες οι αμερικανικές αποδόσεις στα 10ρτή χτύπησαν υψηλό 7εταίας στο 3,128 %

Πίσω στην Ευρώπη το μέλος της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι, ανάφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν θα πρέπει να καθυστερήσει πολύ την ομαλοποίηση της νομισματικής της πολιτικής.

Προς ώρας η ΕΚΤ αναμένεται να τερματίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τον Σεπτέμβριο, ωστόσο πολλοί αναλυτές αναμένουν επέκταση μέχρι τα τέλη του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα