Πτωτικά τα ασιατικά χρηματιστήρια – Σε χαμηλό 5 μηνών ο Nikkei

Με πτώση έκλεισαν οι ασιατικοί δείκτες σήμερα καθώς οι Κινέζοι ηγέτες πραγματοποιούσαν την ετήσια σύνοδο της κινεζικής Βουλής και ενώ στην Ιταλία τα exit poll έδειχναν πως δεν προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνησης από τις χθεσινές εκλογές.

Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, εν μέσω της ανόδου του γεν και των ανησυχιών

για τα μέτρα προστατευτισμού που αναμένεται να ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ: οι δείκτες υποχώρησαν σε χαμηλό πενταμήνου, ήτοι στο κατώτερο επίπεδο από τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης Nikkei απώλεσε 139,55 μονάδες (-0,66%) στις 21.042,09 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχώρησε -ποσοστιαία ακόμη περισσότερο- κατά 13,55 μονάδες (-0,79%), στις 1.694,79 μονάδες.

Στην Κϊνα οι δείκτες έκλεισαν ελαφρώς ανοδικά με τον Shanghai composite να ενισχύεται κατά 0,09% και τον Shenzhen composite κατά 0,47%. Ο δείκτης για τις startups ChiNext ενισχύθηκε κατά 1,2%.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, ανακοίνωσε πως ο στόχος της ανάπτυξης για το 2018 ανέρχεται στο 6,5%, ενώ τις επόμενες δυο εβδομάδες θα περάσουν από τη Βουλή σημαντικά νομοσχέδια, ενώ αναμένεται και η έγκριση του προϋπολογισμού.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με πτώση 1,48%, ενώ στην Αυστραλία ΑSX 200 υποχώρησε κατά 0,57% στις 5.895 μονάδες, ήτοι σε χαμηλό δύο εβδομάδων.

Απώλειες 1,13% για τον Kospi στη Νότια Κορέα.

Στο μεταξύ, το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία εγείρουν ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.

Πρωτιά καταγράφει το Κίνημα 5 Αστέρων, ενώ η κεντροδεξιά προηγείται ως συμμαχία τόσο με βάση τα exit polls που παρουσίασε η ιταλική τηλεόραση όσο και με βάση τις προβλέψεις.

Ειδικότερα, η πρώτη στατιστική προβολή επί ψήφων που μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai επιβεβαιώνει τα exit poll που παρουσιάσθηκαν τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, αφού έκλεισαν οι κάλπες.

Πιο αναλυτικά, βάσει των προβλέψεων η κεντροδεξιά συμμαχία (επί του 7% των ψήφων) λαμβάνει 36%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων 31,8% και η κεντροαριστερά 24,7%, ενώ το αριστερό κίνημα Ελεύθεροι και Ίσοι δεν ξεπερνά το 3,5%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά έναντι του καλαθιού των βασικών νομισμάτων με τον αντίστοιχο δείκτη να διαμορφώνεται στις 89,957 μονάδες.

Το ευρώ σημειώνει πτώση, διαπραγματευόμενο νωρίτερα στο 1,2288 δολ, ενώ το υψηλότερο επίπεδο καταγράφηκε στο 1,2365 δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα