Σαπέν: Το ΔΝΤ ζητά να «υπογράψει» τα μέτρα και η αντιπολίτευση

Των Ιωάννη Αντύπα, Αργύρη Παπαστάθη

Δέσμευση από την αντιπολίτευση ζητά το ΔΝΤ για το περιεχόμενο της συμφωνίας που αφορά την μεταπρογραμματική περίοδο, δηλαδή μετά το 2019 και σχετίζεται με τα δημοσιονομικά μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% στο μεσοπρόθεσμο, σύμφωνα με τον Γάλλο Υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Μιλώντας στο περιθώριο του Ecofin, ο Γάλλος Υπουργός είπε πως το ΔΝΤ

έχει παράλογες απαιτήσεις, εκφράζοντας μάλιστα και απορία σχετικά με το αν δύναται να ζητάει το ΔΝΤ μια τέτοια δέσμευση, η οποία θα ήταν πρωτοφανής ακόμα και για την Γαλλία. Συνεχίζοντας ο Μισέλ Σαπέν είπε πως «δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να την δει να γίνεται κυβέρνηση.

Συμπληρώνοντας πως όλες οι πλευρές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ο Μισέλ Σαπέν προειδοποίησε για τις αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από τις διαρκείς καθυστερήσεις.

Τέλος ο σύντομα απερχόμενος Γάλλος υπουργός είδε εμμονές από τη πλευρά του ΔΝΤ στα εργασιακά και στο συνταξιοδοτικό.

Διαψεύδει το ΔΝΤ μέσω διαρροής

Πάντως αξιωματούχος του ΔΝΤ διαψεύδει τον κ. Σαπέν δηλώνοντας ότι «δεν έχουμε ζητήσει κανενός είδους εγγυήσεις από την αντιπολίτευση»

Keywords
Τυχαία Θέματα