Σε χαμηλά 13 ετών η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Συνεχίζεται το ράλι της αγοράς των ελληνικών ομολόγων, αφότου η έγκριση από το Eurogroup της εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ άνοιξε το δρόμο για την έκδοση νέου τίτλου τον επόμενο μήνα, αλλά και – όπως λένε οι πληροφορίες – της πρόωρης αποπληρωμής μέρος του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Περί τις 12:30 η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρούσε κατά 1,98% και διαμορφωνόταν στο 3,47. Ανάλογα επίπεδα είχαν να καταγραφούν από τον Ιανουάριο του 2006, όταν η απόδοση ήταν στο 3,5%.

Ανάλογη αποκλιμάκωση καταγράφεται και στο ελληνικό 5ετές, το οποίο την ίδια ώρα διαμορφωνόταν στο

2,29, από το 2,34 στο χθεσινό κλείσιμο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σκοπεύει να θέσει το θέμα στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, η οποία πραγματοποιείται από την Παρασκευή έως την Κυριακή στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, θα σταλεί το απαραίτητο αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), προκειμένου να εγκρίνει την κατ' εξαίρεση προεξόφληση του 1/3 του χρέους προς το ΔΝΤ, στα πρότυπα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.

Την ίδια ώρα, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) εργάζεται συστηματικά για την τρίτη φετινή έξοδο της χώρας στις αγορές, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, ενώ στις 26 Απριλίου ο οίκος Standard & Poor's προβλέπεται να αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας (πιθανότατα κατά μία βαθμίδα, από Β+ σε ΒΒ-, ώστε να ευθυγραμμιστεί με τον οίκο Fitch).

Jp Morgan: «Μας αρέσει το ελληνικό story»

«Μας αρέσει το ελληνικό story, ενώ (τα ελληνικά 10ερτή) είναι 350 μονάδες βάσης πάνω από εκείνα της γερμανίας, κάτι που είναι πολύ ευνοϊκό», δήλωσε στο Reuters ο Iain Stealey, επικεφαλής της αγοράς σταθερού εισοδήματος στην JP Morgan Asset Management.

Όπως πρόσθεσε, η JP Morgan επενδύει στην Ελλάδα εδώ και περίπου έναν χρόνο, και «βλέπει» αξία στα ελληνικά κρατικά ομόλογα καθώς και στα καλυμμένα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών.

«Πιθανόν να υπάρχουν ακόμη προβλήματα στην Ελλάδα μακροπρόθεσμα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι δημόσιο, πράγμα που μας δίνει άνεση», τόνισε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Ελλάδας είναι ο ESM και το EFSF.

Keywords
Τυχαία Θέματα