Σε «χειμερία νάρκη» μπαίνει η ΕΚΤ

Χωρίς ιδιαίτερες ανακοινώσεις αναμένεται να κυλήσει το 2018 για την ΕΚΤ, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο ελπίζει να... αναβάλλει τις μεγάλες αποφάσεις για το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η ΕΚΤ προτιμά να παραμείνει σε... «χειμερία νάρκη» όσο η ευρωπαϊκή οικονομία εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις.

«Η πρώτη αύξηση επιτοκίου αναμένεται τώρα στο τέλος του 2019

και νιώθω καλά με αυτό» ανέφερε μια πηγή στο πρακτορείο Reuters. «Οι αγορές υποδέχτηκαν πολύ καλά την απόφαση του Οκτωβρίου» πρόσθεσε.

«Θα αξιολογήσουμε ότι έγινε και θα επιβεβαιώσουμε ότι η απόφαση του Οκτωβρίου ήταν η σωστή» ανέφερε δεύτερη πηγή. «Θα λάβουμε νέες προβλέψεις, οι οποίες μπορεί να είναι λίγο υψηλότερες, οπότε αυτό είναι καλό, επίσης. Και θα έχουμε μια συζήτηση για την σύνθεση των μελλοντικών αγορών τίτλων» τόνισε.

Αν και η ΕΚΤ άφησε την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω αυξήσεις στις αγορές στοιχείων ενεργητικού, οι πηγές του Reuters επισήμαναν πως υπάρχει μια κοινή κατανόηση ότι οι αγορές ομολόγων θα διακοπούν σταδιακά ως το τέλος του 2018 αν η οικονομία και ο πληθωρισμός εξελιχθούν όπως αναμένεται.

«Αυτό δεν είναι μια δέσμευση, ωστόσο. Αν υπάρξουν σοκ, θα απαντήσουμε» επισήμανε μια τρίτη πηγή. «Δεν δεσμευόμαστε από πριν, οπότε οι επιλογές μας είναι ανοιχτές» υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα