Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές αγορές - Ισχυρά κέρδη στο Τόκιο

Ανοδικά ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές, μετά τα κέρδη της Παρασκευής στη Wall Street λόγω αισιοδοξίας για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ενώ την ίδια ώρα οι επενδυτές αποστασιοποιούνται από τις εμπορικές ανησυχίες που ξεσήκωσε η επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο από τον πρόεδρο Τραμπ.

Με τη μεγαλύτερη άνοδο που έχει καταγράψει από τον Απρίλιο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,37% (+304,59 μονάδες) για να κλείσει στις 22.275,94 μονάδες. Ο δείκτης Topix ενισχύθηκε και αυτός κατά 1,46% (+25,52 μονάδες) για να διαμορφωθεί

στις 1.774,69 μονάδες.

Στο Χονγκ Κομγκ ο Hang Seng με άνοδο 1,49% στις 30,947,79 μονάδες, λαμβάνοντας ώθηση από τις μετοχές τεχνολογίας και χρηματοοικονομικού κλάδου.

Σε ανοδική τροχιά και οι δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,52% στις 3.091,19 μονάδες.

Μέτρια κέρδη κατέγραψε ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα, με άνοδο 0,36%, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε κέρδη 0,6%.

Ο διευρυμένος δείκτης MSCI για την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας σημείωνε νωρίτερα άνοδο κατά 1,03%.

Στη Νέα Ζηλανδία οι αγορές παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες για το εμπόριο, η επαμφοτερίζουσα στάση Τραμπ μπορεί να δώσει ένα πλεονέκτημα στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις βραχυπρόθεσμα, αλλά θα αναγκάσει την Κίνα να υιοθετήσει μια σκληρότερη προσέγγιση μεσοπρόθεσμα, αναφέρει ο Tommy Xie της OCBC Bank. «Οι αγορές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις απρόβλεπτες κινήσεις Τραμπ, πράγμα που έχει γίνει η "νέα κανονικότητα" για τις παγκόσμιες διπλωματικές σχέσεις», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα