Σκηνικό 2015 και... καλό Πάσχα

Πάει κι αυτό το Eurogroup. Η τρόικα δεν επιστρέφει στην Αθήνα για να κλείσει η συμφωνία και να μπει επιτέλους φρένο στην κατρακύλα της οικονομίας. Την ώρα που τα φέσια του κράτους στην αγορά φουσκώνουν, η ανεργία αυξάνεται και οι καταθέσεις φεύγουν από τις τράπεζες η κυβέρνηση πανηγυρίζει ακόμη την επιτυχία του προηγούμενου Eurogroup (20/2) όταν, σύμφωνα με την ΕΡΤ,

πέτυχε το τέλος της λιτότητας.

Το σουρεαλιστικό αυτό σκηνικό θα είχε όντως πλάκα αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο και δεν οδηγούσε κάθε μέρα όλο και περισσότερους νέους στην αναγκαστική απόφαση να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για να βρουν μια δουλειά.

Η προηγούμενη κάθοδος της τρόικας, μετά τον υποτιθέμενο θρίαμβο στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, οδήγησε σε μια τρύπα στο νερό όπως αφήνουν να εννοηθεί πια (κάτω από ευγενικές διατυπώσεις) όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Η πρόοδος στο Hliton ήταν τόσο μικρή ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας (20 Μαρτίου) οι δύο πλευρές αναγκάστηκαν να ξυπνήσουν το... φάντασμα του Brussels Group δηλαδή των συναντήσεων στο ουδέτερο έδαφος των Βρυξελλών.

Αυτή τη φορά ο λόγος ήταν η άρνηση του ΔΝΤ να επιστρέψει στην Αθήνα και όχι η απόφαση του τότε Υπουργού κ. Γιάνη Βαρουφάκη να «διώξει» την τρόικα. Λίγοι θυμούνται βέβαια ότι το Brussels Group συνεδρίασε για τελευταία φορά το βράδυ της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος, στις 27 Ιουνίου του 2015.

Συμφωνία, όμως, κατά τον πρόεδρο του Eurogroup δεν αναμένεται ούτε στην επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στις 7 Απριλίου στη Μάλτα και όλα δείχνουν ότι το δράμα της διαπραγμάτευσης θα συνεχιστεί και μετά το Πάσχα με νέο «μη παρέκει» το Eurogroup στις 22 Μαΐου.

Γνωρίζοντας ότι κυβέρνηση και τρόικα συζητούν τα ίδια θέματα από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι αναλυτές σε όλο τον κόσμο προσπαθούν κάθε μέρα να ερμηνεύσουν την τακτική της ελληνικής κυβέρνησης.

«Μπαίνουν» δηλαδή στο πρόβλημα του Έλληνα Πρωθυπουργού, αναγνωρίζοντας ότι η νέα περικοπή των συντάξεων μπορεί να καταβαραθρώσει τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αναρωτιούνται γιατί εκείνος δεν «μπαίνει» στο πρόβλημα της οικονομίας και των νέων που δεν βλέπουν κανένα μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα