Στ. Θεοδωράκης: Aνάγκη να μην υπάρχει πανικός από την επιθετική ρητορική της ηγεσίας των Τούρκων

«Τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να τα σηκώνει το κόμμα που κυβερνάει. Τα εθνικά θέματα πρέπει να έχουν πλειοψηφίες του 80%», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 και τον δημοσιογράφο Αντώνη Κουμιώτη, με αφορμή τις δηλώσεις μελών της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας τις τελευταίες ημέρες, ενώ συνέχισε επισημαίνοντας ότι για αυτό το λόγο «είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως προτείναμε. Το λέμε και το ξαναλέμε και ελπίζουμε κάποια στιγμή, να γίνει πραγματικότητα».

Ο

επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε την ανάγκη να μην υπάρχει πανικός από την επιθετική ρητορική της ηγεσίας των Τούρκων. Όπως ανέφερε: «Έχουμε δύο συμπεριφορές στο πολιτικό σύστημα. Είτε αδιαφορούμε, είτε πανικοβαλλόμαστε. Δεν είναι ούτε η μία λύση, σωστή, ούτε η άλλη. Δεν μπορούμε να πανικοβαλλόμαστε επειδή ο Ερντογάν κάνει μία δήλωση. Αλλά από την άλλη δεν πρέπει και να αδιαφορούμε. Αυτό πρέπει να αποφύγουμε».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια: «Πιστεύω ότι πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, γιατί ακούω πολλούς πανικόβλητους να μιλούν. Η Ελλάδα δεν απειλείται, η Ελλάδα παραμένει μια ισχυρή χώρα και παραμένει μια χώρα στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, άρα ας μην μιλάμε με όρους πανικού στην κοινωνία. Βεβαίως, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε στο εθνικό μέτωπο, για να μη νομίζουν ότι κάποιοι στα εθνικά θέματα είναι μόνοι τους. Γι' αυτό ακριβώς προτείναμε την δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου εκεί θα παίρνονται όλες οι καθοριστικές για την χώρα αποφάσεις».

Μιλώντας για την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

«Εμείς δεν είμαστε της άποψης να γκρεμιστεί η χώρα, για να γκρεμιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι υπαινίσσονται. Εμείς θέλουμε να σωθεί η χώρα. Το τι θα γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός κάποια στιγμή, όταν έρθουν οι εκλογές. Αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει, είναι να περάσουμε τον κάβο των αξιολογήσεων και να έρθουν και τα λεφτά που έχει ανάγκη η χώρα, με βάση τις συμφωνίες που έχει κάνει με την Ευρώπη».

Για τις συζητήσεις που γίνονται για τη δημιουργία ενός νέου χώρου στο Κέντρο, ο επικεφαλής του Ποταμιού, τόνισε:

«Νομίζω ότι αυτό που θέλει ο κόσμος δεν είναι να γυρίσουμε στις λύσεις του παρελθόντος. Το παρελθόν έχει βαθμολογηθεί από τους πολίτες αρνητικά. Σημασία έχει αν μπορούμε να δώσουμε λύσεις που μας πάνε στο μέλλον. Υπό αυτή την έννοια εμείς λέμε, ότι συνεχίζουμε να προσπαθούμε για τη δημιουργία ενός μεγάλου κινήματος που θα τα αλλάξει όλα στη χώρα χωρίς όμως να τη γκρεμίσει». Αναφερόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είπε: «οι αντιδράσεις τους στα καθημερινά προβλήματα δεν μαρτυρούν ότι έχουν βάλει μυαλό ως προς τα λάθη που έχουν κάνει στο παρελθόν», δίνοντας ένα παράδειγμα: «Το κομματικό κράτος δημιουργήθηκε στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δεν έχει αμφιβολία κανένας γι' αυτό. Το κομματικό και το πελατειακό κράτος έχει τη δική του σφραγίδα και βεβαίως ενισχύθηκε στη συνέχεια από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Για να κερδίσουν και αυτοί τα αντίστοιχα για τα δικά τους παιδιά. Εδώ εμείς έχουμε κάνει κάποιες τολμηρές προτάσεις. Έχουμε πει, να σταματήσουν τα πολιτικά γραφεία των πολιτικών, των υπουργών, να είναι δημόσιες υπηρεσίες. Δεν έχουμε εισπράξει κανένα «ναι» από τα παλιά κόμματα. Γιατί όλοι θεωρούν ότι όταν έρθει η σειρά τους να κυβερνήσουν, θα έχουν και ένα στρατό από διορισμένους δημόσιους υπαλλήλους . Υπάρχει λοιπόν μεγάλη ανάγκη να βρούμε λύσεις από το μέλλον και όχι από το παρελθόν».

Τέλος, μιλώντας για το μέλλον του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

«Αν κάποιος έχει ονειρευτεί ότι το Ποτάμι θα πάει να ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και όλους αυτούς που συμφωνήσανε να μοιράσουν τις θέσεις του κρατικού μηχανισμού, 4-2-1 -τα θυμάστε, επί κυβερνήσεως Σαμαρά- είναι βαθιά νυχτωμένος. Δεν πρόκειται να το κάνουμε. Εάν μιλάμε για κάτι καινούργιο, το οποίο έχει γερές βάσεις στην κοινωνία και προφανώς συμμετέχουν σε αυτό και κάποιοι από τους παλιούς αλλά οι λύσεις κυρίως έρχονται από το μέλλον και όχι από το παρελθόν, εκεί είμαστε πάντα ανοικτοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα