Στ. Θεοδωράκης: «Οι λαϊκιστές παράγουν τα ελλείμματα»

«Οι λαϊκιστές παράγουν τα ελλείμματα, οι λαϊκιστές κρατούν τις μεταρρυθμίσεις στα χαρτιά, οι λαϊκιστές βαφτίζουν το κρέας ψάρι και συνεχίζουν τον φαύλο κύκλο της αδιαφάνειας – της διαφθοράς και της διαπλοκής» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τις Βρυξέλλες μιλώντας στην ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφερόμενος στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος του ALDE Γκυ

Φέρχοφσταντ, αναφέρθηκε και στο λαϊκισμό λέγοντας: «Οι νέοι, η πιο σπουδαγμένη ίσως γενιά Ελλήνων, εγκαταλείπει τη χώρα γιατί δε μπορεί να ζει άλλο στο γκρίζο. Η Ευρώπη, λοιπόν, πρέπει να καταλάβει ότι εκτός από το να επιβάλει νόμους πρέπει να συγκρουστεί με τους λαϊκιστές που κυριαρχούν στην ελληνική σκηνή».

Αναφερόμενος στα θέματα διαπλοκής που ταλανίζουν τη χώρα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χτίζει τη δική του διαπλοκή λέγοντας: «Ένα από τα πιο διαφημισμένα θέματα της αριστερής κυβέρνησης, με ολίγον από ακροδεξιά είναι η διαφθορά και η διαπλοκή. Στην τελευταία συζήτηση αρχηγών στη Βουλή είπα ότι η κυβέρνηση συγκρούεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά παράλληλα χτίζει τη δική της διαπλοκή. Αποκάλυψα ότι ο εκδότης της πιο περιθωριακής εφημερίδας είναι πλέον κυβερνητικός υπάλληλος. Αποκάλυψα ότι ο διαχειριστής του πιο περιθωριακού εθνικιστικού σάιτ είναι και αυτός υπάλληλος του υπουργείου Αμύνης» και συνέχισε: «Η αριστερή με ολίγον από ακροδεξιά κυβέρνηση πήρε έναν υπερσυντηρητικό εισαγγελέα που η δεξιά κυβέρνηση τον είχε κάνει αρχηγό της ΕΥΠ και τον έκανε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης για να ελέγχει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης!».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: «Η Ελλάδα είναι το τελευταίο προπύργιο του Σοβιετικού κρατισμού. Για δεκαετίες υπήρχε μια απολύτως ελεγχόμενη και κρατικά κατευθυνόμενη οικονομία με υπερ-δανεισμό του δημοσίου, με κρατικές επιχειρήσεις ακόμα και στους πιο απίθανους τομείς, με συντεχνίες που είχαν αποσπάσει απίστευτα προνόμια (συντεχνίες στις οποίες πρωταγωνιστούσαν και οι αριστεροί αντίπαλοι των κυβερνήσεων) και μια οικονομία των ημετέρων».

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στη διασύνδεση του παλαιού πολιτικού συστήματος με τη σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Υπάρχει κάτι που συνδέει τους κομματικούς μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ - της Νέα Δημοκρατία – του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η άποψη ότι το κόμμα - κράτος πρέπει να καθορίζει τα πάντα. Έτσι, η λειτουργία της αγοράς - τα επιχειρηματικά σχέδια και οι χρηματοδοτήσεις - καθορίζονται και σήμερα από τα κομματικά γραφεία».

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Σταύρου Θεοδωράκη είναι τα παρακάτω:

«Έχω ένα καλό νέο γι αυτούς που αγαπούν την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη θέση σε νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων. Προσέξτε όμως πριν χειροκροτήσετε, η Ελλάδα ήταν και παρέμεινε στην προτελευταία θέση ανάμεσα σε είκοσι χώρες στις ξένες επενδύσεις. Τι και αν έγιναν σκληρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις; Τι και αν ψηφίστηκαν δεκάδες νομοσχέδια; Έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης και μετά από τρία μνημόνια η χώρα μου παραμένει στις τελευταίες θέσεις σε κρίσιμους τομείς! Στην επιχειρηματικότητα – τις επενδύσεις - τη δικαιοσύνη – τη διαφάνεια – την παιδεία».

«Σύμφωνα και με τον ΟΟΣΑ υπάρχουν ακόμη τεράστια περιθώρια για να μειωθεί η γραφειοκρατία, να μειωθεί ο χρόνος για να ανοίξει μια επιχείρηση, να μειωθεί ο χρόνος για να πτωχεύσει μια επιχείρηση, να ληφθεί μια άδεια κατασκευής, να ληφθεί μια άδεια ηλεκτροδότησης, να μειωθεί ο χρόνος απονομής δικαιοσύνης».
«Η Ελλάδα κατατάσσεται τέταρτη από το τέλος με κριτήριο την τεχνολογία που εμπεριέχουν οι εξαγωγές της».

«Με τα τηλεοπτικά κανάλια κάνει την εξής μεταρρύθμιση: Μειώνει τα κανάλια από 8 σε 4! Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα εκπέμπουν 8 κανάλια εθνικής εμβέλειας. Τι κάνει λοιπόν η κυβέρνηση; Προκηρύσσει μόνο 4 άδειες και δίνει το δικαίωμα στην κυβερνητική πλειοψηφία και όχι σε μια ανεξάρτητη αρχή, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, να μοιράσει τις άδειες».
«Τους είπα, λοιπόν, το εξής: Όταν σε ένα δρόμο δουλεύουν 8 μαγαζιά μερικά εκ των οποίων παρανομούν και περνάει ο αστυφύλακας λέγοντας ότι «αύριο οι 4 από τους 8 θα κλείσετε και αυτό θα το αποφασίσω ΕΓΩ» τότε τους σπρώχνει όλους στη συναλλαγή, τους ωθείς όλους στη διαπλοκή».

«Η δική μας πρόταση είναι να προκηρυχθούν 10 άδειες. Το δημόσιο θα κέρδιζε περισσότερα και παράλληλα η κυβέρνηση να κλείσει το δρόμο στην κατ' εξαίρεση χρηματοδότηση των καναλιών από τις τράπεζες. Γιατί παλαιότερα, στα χρόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα ΜΜΕ είχαν προνομιακή αντιμετώπιση από τις τράπεζες. Είναι το τρίγωνο της αμαρτίας που λέω. Οι τράπεζες βοηθούσαν τα ΜΜΕ, τα ΜΜΕ βοηθούσαν τους πολιτικούς, οι πολιτικοί βοηθούσαν τους τραπεζίτες. Τα ελληνικά κόμματα χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια στις τράπεζες».

«Άλλο ένα σκάνδαλο των λαϊκιστών: όλα τα κόμματα εξουσίας δανειζόντουσαν και σπαταλούσαν. Και οι τελευταίες εκλογές στοίχισαν εκατομμύρια στα κόμματα. Εμείς ξοδέψαμε μερικές δεκάδες χιλιάδες. Δεν έχουμε γραφεία πουθενά στη χώρα ενώ τα άλλα κόμματα έχουν γραφεία ακόμη και στα χωριά. Δεν κολλήσαμε πουθενά παράνομα αφίσες. Αλλά δεν υπήρξε βουνοκορφή που να μην στήσει τα δικά του λάβαρα ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ένα άλλο τρίγωνο της αμαρτίας είναι οι Πολιτικοί – εργολάβοι – MEDIA. Στην κορυφή του τριγώνου της διαφθοράς βρίσκονταν συχνά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μερικοί από τους οποίους μετέχουν σήμερα στην κυβέρνηση αλλά και στην κομματική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το Ποτάμι πρόσφατα έκανε μια συγκεκριμένη πρόταση που συνοψίζετε στον τίτλο: Κόβουμε κρατικές σπατάλες για να κόψουμε φόρους. Παράλληλα κατέθεσε επεξεργασμένες μεταρρυθμίσεις για τη Δημόσια Διοίκηση – με αξιολόγηση και κατάργηση της μονιμότητας σε πολλούς τομείς, για τον χωρισμό κράτους – εκκλησίας, για μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη και αλλαγή του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου. Για περισσότερη κοινωνία των πολιτών».

«Το Ποτάμι όμως εμφανίζεται στάσιμο στις δημοσκοπήσεις. Δυστυχώς, η συνεχής διάψευση των λαϊκιστών δεν έχει οδηγήσει μέχρι τώρα τους Έλληνες στη σύγκρουση με τον λαϊκισμό. Ο χρόνος, όμως, τελειώνει γιατί οι ευκαιρίες για να περάσει μια χώρα στην δυναμική οικονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι άπειρες και πολλές φορές φοβάμαι ότι θα την πατήσουμε σαν το τζιτζίκι που νομίζει ότι το καλοκαίρι θα είναι αιώνιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα