Στα 73 δολ. αυξήθηκε το πετρέλαιο μετά από τις φήμες για μείωση της παραγωγής

Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε στα 73 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη μετά, την πτώση στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, υποστηριζόμενο από τα δημοσιεύματα για συζητήσεις μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για μείωση της παραγωγής πετρελαίου το 2019.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή, ανέφερε ότι οι δύο χώρες, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί του ΟΠΕΚ,

άρχισαν διμερείς συνομιλίες για το θέμα.

Το αργό τύπου Brent αυξήθηκε κατά 1,04 δολ., στα 73,17 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη. Το συμβόλαιο μειώθηκε στα 71,18 δτβ την Τρίτη, το χαμηλότερο από τις 16 Αυγούστου. Το αμερικανικό αργό αυξήθηκε κατά 68 σεντς στα 62,89 δολάρια.

Ενώ οι εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου αναμένεται να μειωθούν λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που τέθηκαν σε ισχύ τη Δευτέρα, οι αναφορές από τον ΟΠΕΚ και άλλους φορείς προβλέπουν ότι η παγκόσμια αγορά θα μπορούσε να παρουσιάσει πλεόνασμα εφοδιασμού το 2019, καθώς η ζήτηση επιβραδύνεται.

Υπουργική επιτροπή ορισμένων μελών και συμμάχων του ΟΠΕΚ, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, πρόκειται να συναντηθεί την Κυριακή στο Αμπού Ντάμπι για να συζητήσει την αγορά και τις προοπτικές για το 2019.

Η παραγωγή από χώρες όπως η Σαουδική Αραβία έχει αυξηθεί απότομα από τον Ιούνιο. Επιπλέον, έχοντας αρχικά αναφέρει ότι θα εξαλείψει εντελώς τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου, η Ουάσιγκτον παρείχε απαλλαγές σε οκτώ χώρες, αυξάνοντας την προοπτική του ιρανικού πετρελαίου στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στα 73 δολ. αυξήθηκε το πετρέλαιο μετά από τις φήμες για μείωση της παραγωγής,