Στάση αναμονής στην αγορά ομολόγων εν αναμονή της Κομισιόν

Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων στη Γερμανία παρέμειναν σχεδόν στο μηδενικό ποσοστό την Τρίτη, καθώς οι βιομηχανικές παραγγελίες από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης βελτιώθηκαν ελαφρώς, αλλά όχι αρκετά για να ενθαρρύνουν τους επενδυτές να εγκαταλείψουν την ασφάλεια του δημόσιου χρέους της ευρωζώνης – και να κινηθούν προς τις μετοχές.

Τα μεγέθη των γερμανικών βιομηχανικών παραγγελιών του Μαρτίου έδωσαν ένα τέλος σε δύο μήνες απότομης πτώσης, αλλά ήταν πιο αδύναμα από ό, τι αναμενόταν, γεγονός που έδειξε έλλειψη ανάπτυξης.

Οι ανησυχίες για την οικονομία της ευρωζώνης επικεντρώνονται

στην εξαγωγική οικονομία της Γερμανίας, η οποία μόλις είχε μερικούς δύσκολους μήνες και θα μπορούσε να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέσει εάν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στρέψει την προσοχή του στην Ευρώπη στις προσπάθειές του να αναδιαμορφώσει τις εμπορικές σχέσεις του με τον υπόλοιπο κόσμο.

Αργότερα την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να δημοσιεύσει τις προβλέψεις για το έτος και όλη η προσοχή θα δοθεί στις προσδοκίες για τις δημόσιες δαπάνες της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Republicca, η Επιτροπή θα προβλέψει για το έτος αυτό έλλειμμα 2,6% για την Ιταλία, γεγονός που θα μπορούσε να ξαναρχίσει τη συζήτηση που εντάθηκε πέρυσι μεταξύ Βρυξελλών και Ρώμης.

Προς το παρόν, οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων παραμένουν ανεπηρέαστες, με την απόδοση 10 ετών να είναι σχεδόν αμετάβλητη στο 2,57%.

Η σταθεροποίηση συνεχίζεται και στα ελληνικά ομόλογα εν αναμονή των προβλέψεων της Κομισιόν, με την απόδοση του 10ετούς να παραμένει στο 3,34%.

Keywords
Τυχαία Θέματα