Στάσιμο και χωρίς τζίρο το ελληνικό Χρηματιστήριο

Με τον Γενικό Δείκτη «κολλημένο» στις 760 μονάδες και χωρίς ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, κινήθηκε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος (+0,06%) στις 761 μονάδες ενώ ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 855 μονάδες πάνω από το ισχυρό σημείο στήριξης των 850 μονάδων.

Σε χαμηλά επίπεδα τόσο ο τζίρος όσο και ο όγκος των συναλλαγών που μετα βίας ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ.

Στις επιμέρους μετοχές κέρδη 2,2% για τον ΑΔΜΗΕ,

Jumbo και Βιοχαλκο με +1,90% και +1,12%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Εθνική, Φουρλής, Motor Oil, Aegean και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, η ΓΕΚ Τέρνα έχασε 2,04%, ενώ ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Τιτάν, Μυτιληναίος και Σαράντης σημείωσαν απώλειες που ξεπέρασαν το 1%.



Ομόλογα

Διατηρήθηκε και σήμερα το αρνητικό κλίμα στην αγορά ομολόγων, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να συνεχίζει να «φλερτάρει» με το 4%.

Η αγορά κινήθηκε και σήμερα στον απόηχο της Έκθεσης Βιωσιμότητας για το Δημόσιο Χρέος που δημοσιοποίησε χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, η οποία δήλωσε ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι επαρκής, συμπληρώνοντας ότι το όλο θέμα όπως προβλέπει και η απόφαση του Ιουνίου, θα επαναξεταστεί το 2032.

Keywords
Τυχαία Θέματα