Σταθεροποιητικά κοντά στα $70 το πετρέλαιο

Σταθερά κοντά στα 70 δολ/βαρέλι διαπραγματεύεται το αργό διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ καθώς οι εισαγωγές ρεκόρ από την πλευρά της Κίνας, καθώς και οι πιο περιορισμένες παγκόσμιες προμήθειες, μείωσαν τις ανησυχίες για εντεινόμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Οι αμερικανικές κυρώσεις στις εξαγωγές αργού από Ιράν και Βενεζουέλα, καθώς και η μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία αποτελούν

επίσης παράγοντες στήριξης του πετρελαίου.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του μπρεντ παράδοσης Ιουλίου διαπραγματεύονται στα 69,61 δολ/βαρέλι σημειώνοντας πτώση 0,41%, ενώ τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού καταγράφουν πτώση 0,24% στα 61,25 δολ/βαρέλι.

«Ήταν μια λιγότερο ευνοϊκή έναρξη για τον τρέχοντα μήνα, σε ό,τι αφορά τον κλάδο ενέργειας. Οι τιμές του πετρελαίου είχαν κάνει ράλι 40% από τις αρχές του έτους αλλά η ανοδική κίνηση αυτή τη στιγμή έχει τεθεί στο παρασκήνιο», αναφέρει ο Stephen Brennock, αναλυτής της PVM.

Οι εισαγωγές αργού της Κίνας τον Απρίλιο έσπασαν ρεκόρ μήνα με 10,64 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σημειώνοντας 11% αύξηση από τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα